Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Foto Tiesneša zvērestu Valsts prezidentam nodod Satversmes tiesas tiesnesis Mārtiņš Mits

Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Trešdien, 4. septembrī, Dr.iur. Mārtiņš Mits deva tiesneša zvērestu un stājās Satversmes tiesas tiesneša amatā. Tiesneša zvērestu Rīgas pilī pieņēma Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, klātesot Satversmes tiesas tiesnešiem.

Mārtiņš Mits dzimis 1972. gada 25. martā.

1995. gadā absolvējis Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti. 1998. gadā ieguvis starptautisko cilvēktiesību maģistra grādu Notingemas Universitātē Lielbritānijā. Savukārt 2000. gadā ieguvis doktora grādu starptautiskajās publiskajās tiesībās Lundas Universitātē Zviedrijā.

No 1993. līdz 1995. gadam ieguvis pieredzi kā galvenais konsultants Latvijas Republikas Augstākās tiesas Tiesu prakses vispārināšanas daļā. No 1995. līdz 2001. gadam strādājis Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Cilvēktiesību institūtā, kur bijis direktora vietnieks, direktora pienākumu izpildītājs, kā arī ieņēmis Cilvēktiesību Žurnāla galvenā redaktora amatu.

Mārtiņam Mitam ir ilgstoša akadēmiskā un zinātniskā pieredze. No 1999. līdz 2019. gadam viņš ir bijis pasniedzējs Rīgas Juridiskajā augstskolā (lektors, docents, asociētais profesors). No 2008. līdz 2015. gadam viņš ieņēmis Rīgas Juridiskās augstskolas prorektora amatu. Mārtiņš Mits ir daudzu zinātnisku publikāciju autors.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu