Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Romā apsver iespēju ieviest biļetes slavenās Trevi strūklakas apskatei

Foto: Schutterstock.com

Lai regulētu tūrismu plūsmu, Romas pašvaldība apsver biļešu ieviešanu slavenās Trevi strūklakas apskatei.

Pilsētas domes loceklis Alesandro Onorato sacīja, ka tiek apsvērta biļešu rezervēšanas sistēma. Romas iedzīvotājiem biļetes būtu bez maksas, bet tūristiem maksātu simbolisku vienu eiro. Mērķis ir nevis iegūt naudu, bet gan kontrolēt pūļus, tai skaitā aizliegt tūristiem "ēst saldējumu vai picu uz pieminekļa, kas ir pelnījis pienācīgu cieņu", skaidroja domes deputāts.

18.gadsimtā celtā Trevi strūklaka ir tik slavena, ka to nemitīgi apņem cilvēku pūlis, un bieži vien strūklaku ir grūti pienācīgi apskatīt.

Trevi strūklaka veido fonu Federiko Fellīni ikoniskās filmas "Saldā dzīve" slavenākajai ainai, kurā filmējās Anita Ēkberga un Marčello Mastrojāni. Tiek uzskatīts, ka monētas iemešana strūklakā nozīmēs atgriešanos Romā.

Baroka strūklaka ir viens no pieturas punktiem lielākajai daļai tūristu, kas apmeklē Romu.

Pašvaldības preses pārstāvis aģentūrai AFP sacīja, ka biļešu ieviešana ir tikai sākotnējā ideja un pagaidām nekas konkrēts nav izlemts. "Tas ir delikāts un sarežģīts jautājums, bet agrāk vai vēlāk tas ir jārisina," viņš piebilda, uzsverot, ka tūrisms Romā jāpadara ilgtspējīgs pilsētai un videi.

Sagaidāms, ka nākamgad tūristu skaits pieaugs vēl vairāk, jo pāvests Francisks ir izsludinājis 2025.gadu par svēto gadu, kas Romai nozīmē miljoniem svētceļnieku uzņemšanu.

Romas katoļu jubilejas gadi - tradīcija, kas sākās 1300.gadā, - tiek rīkoti ik pēc 25 gadiem. Tradicionāli svētceļnieki apmeklē Svētā Pētera baziliku un trīs citas galvenās bazilikas Romā.

Sagaidāms, ka Romu un Vatikānu 12 mēnešu laikā apmeklēs vairāk nekā 30 miljoni svētceļnieku no visas pasaules.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu