Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Noskaties Kā krēmīgs kakao. Kulinārijas blogere bauda jauno "Lexus LBX"

Foto: Ekrānuzņēmums no video

"Lexus LBX" ir mazākais zīmola krosovers, un šo eleganto pilsētas krosoveru šoreiz izmēģinās kulinārijas blogere un kūku cepšanas eksperte Anna Panna, īstajā vārdā Anna Birmane.

LBX ir pirmais un vienīgais "Lexus", kas izstrādāts tieši Eiropas tirgum. Varbūt tāpēc tam ir tik daudz salona apdares krāsu, un atšķirībā no citiem "Lexus" krosoveru var dabūt koši dzeltenu kā mango makarūnu.

Šis gan ir bronzas brūns un Annai saistās ar patiesi gardu kakao. Kā esam vairākkārt pārliecinājušies agrāk, Anna ir mazu automašīnu pazinēja, arī tāpēc, ka viņas pirmais auto bija šarmantais "Fiat 500". Annas ieskatā "Lexus LBX" ir ļoti skaists salons ar šarmējošu auduma apdari, kas it kā uzreiz nomierina.

"Lexus LBX" arī nav pārlieku sarežģīts. Centrālais ekrāns ir sīki sadalīts, bet visu var ātri atrast. Neierasti šai krosoveru klasei, kur pilnpiedziņa ir retums, "Lexus LBX" ražo arī ar elektrisku AWD sistēmu. Lai kuri riteņi būtu velkošie, dzinējs gan ir viens vienīgs - 1,5 litru hibrīds ar 136 ZS. Automašīna nav satriecoši ātra, toties ir patīkami stingra un pārliecinoša.

Pateicoties jaudīgākai baterijai nekā radniecīgajam "Toyota Yaris Cross", LBX ir arī spēcīgāks elektromotors. Varbūt vajadzēja krosoveru izgatavot pilnībā elektrisku kā nedaudz lielāko "Lexus UX"?

Annas ieskatā Rīgā nav pārlieku ērta pilsēta elektromobiļiem, ja vien nav pieejams savs lādētājs. Tāpēc viņa balso par tādu risinājumu kā LBX - taupīgs hibrīds, ko tomēr var uzpildīt benzīntankā. To patiešām var, un uzpilde nebūs jāveic pārlieku bieži.

Pilsētā "Lexus LBX" ir ārkārtīgi ekonomisks, tam ir fantastiska skaņas izolācija un negaidīti sportiska sēdpozīcija.

Plašāk "TV Autoziņas" sižetā!

Nepalaid garām!
Uz augšu