Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Noskaties Ukraiņi ar "Abrams" tanku Pokrovskas sektorā iznīcina okupantu kājniekus (9)

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ukrainas M1A1 "Abrams" galvenais kaujas tanks veiksmīgi iznīcinājis Krievijas kājnieku koncentrāciju Pokrovskas sektorā, ziņo "Defence Blog".

Uzbrukums, ko veica 47. atsevišķā mehanizētā brigāde, demonstrēja Ukrainas bruņoto spēku pieaugošo efektivitāti konfliktā ar Krieviju.

Operācija tika iemūžināta videoierakstā, ko publicēja Ukrainas aizsardzības izdevums "Militarniy", demonstrējot tanka uguns spēku un precizitāti.

"Abrams", ko atbalstīja 25. atsevišķā desanta bataljona gaisa izlūkošana, identificēja ēkā sapulcējušos krievu karavīrus. Kad atrašanās vieta bija apstiprināta, tanku apkalpe ieņēma pozīciju un izšāva, efektīvi neitralizējot draudus.

Video ir redzami improvizētie tanka pretdronu aizsardzības pasākumi, kas nosedz torņa augšējo un aizmugurējo izvirzījumu. Turklāt "Abrams" aprīkots ar dinamiskās aizsardzības blokiem "Kontakt-1" torņa sānos un standarta "Abrams" reaktīvajām bruņojuma plāksnēm (ARAT), kas aizsargā tā sānus.

Arī dzinēja un transmisijas nodalījumam, kā arī priekšējiem un aizmugurējiem riteņiem bija uzlabots bruņojums, nodrošinot visaptverošu transportlīdzekļa aizsardzību frontes līnijā.

Šī operācija uzsver Ukrainas spēku pieaugošās spējas un pielāgošanās spējas, jo tie turpina atvairīt Krievijas virzību uz priekšu.

Nepalaid garām!
Uz augšu