Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Dzīres taupības režīma laikā? Siliņai lūdz skaidrot viesmīļa nepieciešamību valdības sēžu laikā (21)

Papildināts
Dzīres taupības režīma laikā? Siliņai lūdz skaidrot viesmīļa nepieciešamību valdības sēžu laikā
Dzīres taupības režīma laikā? Siliņai lūdz skaidrot viesmīļa nepieciešamību valdības sēžu laikā Foto: Ekrānuzņēmums no "X"/@DaceBalode

Saeima ceturtdien, 5. septembrī, nodeva Saeimas Pieprasījumu komisijai opozīcijā esošās frakcijas "Stabilitātei!" pieprasījumu Ministru prezidentei Evikai Siliņai (JV), kurā aicināts skaidrot, vai valdības sēžu laikā izmantots viesmīlis.

Valsts kancelejas direktors Raivis Kronbergs raidījumā "Spried ar "Delfi" gan skaidroja, ka bija gara valdības sēde, kuras laikā viņš lūdza saviem kolēģiem palīdzēt saliet un iznēsāt kafiju sēdes dalībniekiem. Tas darīts, lai tās laikā viņi nestaigātu un neietu līdz kafijas aparātam paši.

Tikmēr opozīcijas pieprasījumā pausts viedoklis, ka 27.augusta sēdē esot bijis redzams, ka Ministru kabineta locekļus apkalpojot viesmīlis.

"Stabilitātei!", paužot "neizpratni par šādu valdības izšķērdību un nepieciešamību pēc "ekstra" pakalpojuma", pieprasa Siliņu ierasties Saeimā un sniegt atbildes uz vairākiem jautājumiem.

Pieprasījumā minēts, ka deputāti vēlas noskaidrot, vai 2024.gadā šāda amata vieta - viesmīlis - ir paredzēta Ministru kabineta amata vietu sarakstā, vai arī tas tiek izmantots kā ārpakalpojums.

Tāpat Siliņai prasīts skaidrojums par to, kādi pienākumi jāveic viesmīlim, kādu atalgojumu viņš saņem. Tiek arī uzdots jautājums, vai viesmīļa pakalpojumi tiks izmantoti nākamajā gadā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu