Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

"Telegram" dibinātājs Durovs peļ Francijas varasiestādes par viņam izvirzītajām apsūdzībām

Foto: ALBERT GEA/REUTERS/Scanpix

Ziņapmaiņas lietotnes "Telegram" dibinātājs un vadītājs Pāvels Durovs ceturtdien nosodīja Francijas varasiestādes, ka tās viņu apsūdzējušas saistībā ar ekstrēmistiska un nelikumīga satura publicēšanu populārajā lietotnē.

Garā ierakstā "Telegram", kas bija viņa pirmais komentārs kopš aizturēšanas pagājušajā mēnesī, Durovs paziņoja, ka tas ir pārsteidzoši, ka viņš tiek saukts pie atbildības par citu cilvēku saturu.

"Izmantot likumus no ēras pirms viedtālruņiem, lai apsūdzētu izpilddirektoru par noziegumiem, ko viņa pārvaldītajā platformā izdarījušas trešās personas, ir kļūdaina pieeja," pavēstīja Durovs.

Viņš arī kā absolūti nepatiesus noraidīja apgalvojumus, ka "Telegram" ir sava veida anarhiska paradīze, uzstājot, ka "mēs katru dienu likvidējam miljoniem kaitīgu ierakstu un kanālu".

Viņš noliedza Francijas apsūdzības, ka Parīze nav saņēmusi atbildes no "Telegram" uz tās pieprasījumiem, sakot, ka viņš personīgi ir palīdzējis Francijas iestādēm "izveidot tiešo līniju ar "Telegram", lai risinātu terorisma draudus Francijā".

39 gadus vecajam Durovam pēc četru dienu aresta Francijā tika izvirzītas vairākas apsūdzības par to, ka viņš nav ierobežojis ekstrēmistisku un nelikumīgu saturu "Telegram".

Durovs tika arestēts 24.augustā Le Buržē lidostā netālu no Parīzes pēc ielidošanas privātā lidmašīnā, un turpmākajās dienās izmeklētāji viņu nopratināja.

Viņš tika nosacīti atbrīvots pret drošības naudu piecu miljonu eiro apmērā un ar nosacījumu, ka viņam divas reizes nedēļā jāgriežas policijas iecirknī, kā arī jāatrodas Francijā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu