Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

FOTO un VIDEO Korgiju pastaiga par godu karalienes Elizabetes II piemiņai pulcē rekordlielu korgiju skaitu (1)

Foto: Gints Bāliņš/TVNET

6. septembra vakarā Rīgā jau otro gadu notika īpaša pastaiga ar korgijiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, tādējādi pieminot pūkdupšu šķirnes spilgtāko patronesi – Lielbritānijas karalieni Elizabeti II. Ir izdevies pārspēt pagājušā gada rekordu, kad sapulcējās 50 korgiji. Šogad ieradušies bija 194 sunīši!

Jau pagājušā gadā korgiju pastaigai bijija pārsteidzoši liela atsaucība - sapulcējās ap 50 Velsas pembroki un kardigani, kuri kopā devās no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, kur tikās arī ar Lielbritānijas vēstnieku Latvijā Polu Bramelu. 

"Ja mums izdosies sapulcēties 100 korgijiem - apsolos, zvanīt uz Bakingemas pili," par korgiju pastaigu izteicās idejas autore Gerda Pulkstene. 

Pēc svinīgās korgiju skaitīšanas, tapa zināms, ka pastaigā piedalījušies 194 korgiji

"Tas ir kaut kas prātam neaptverams - 194 korgiji! Mēs nākamgad šo pastaigu pieteiksim Ginesa rekordam!" pēc pastaigas savās emocijās dalās Gerda.

"Bija patiess prieks uzņemt 190 Latvijā mītošus korgijus un to saimniekus pie Lielbritānijas vēstniecības Rīgā. Rītdien aprit divi gadi, kopš karalienes Elizabetes II aiziešanas mūžībā, un mēs esam patiesi aizkustināti par šo sirsnīgo piemiņas brīdi. Mīlestība pret korgijiem ir viena no daudzajām lietām, kas vieno Apvienoto Karalisti un Latviju," par gājienu izsakās Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Pols Bramels.

Pastaigas laikā ikvienam interesentam blija iespēja satikt un sabužināt pūkdupšus. Pulcēšanās uz foto vai čubināšanas terapiju notika parkā pie Kongresu nama, kur varēja skatīties korgijiem iemācītos trikus un arī uzzināt visu interesējošo par korgiju šķirni no pašiem saimniekiem. 

Jau rīt TVNET + meklē galeriju un atskatu par visu korgiju pastaigu! 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu