Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Piektdien norisinās Latvijas Žurnālistu asociācijas rīkotā konference

Foto: Shutterstock

Piektdien, 6. septembrī, norisinās Latvijas Žurnālistu asociācijas rīkotā konference, kuras laikā tiks runāts par aktuālām tēmām pasaulē un Latvijā, kas cieši saistītas ar žurnālistiku.

Šogad četrās diskusijās uzmanība tiek veltīta žurnālistu drošībai un mediju pieredzes stāstiem par Eiropas grantu projektu rakstīšanas veiksmēm un neveiksmēm, kā arī mākslīgā intelekta ienākšanu mediju jomā, jauno profesionāļu audzināšanu un to, kā jaunieši raugās uz žurnālista profesiju.

Konferences programma

13:00 Mākslīgais intelekts – draugs vai drauds?

RSU Sociālo zinātņu fakultātes pasniedzēja, pētniece un prodekāna pienākumu izpildītāja Līga Ozoliņa, Domnīcas PROVIDUS direktore un vadošā pētniece Iveta Kažoka, valodas tehnoloģiju uzņēmuma “Tilde” līdzdibinātājs un valdes loceklis Andrejs Vasiļjevs, norvēģu brīvžurnālists Ole Dags Kvamme.

Diskusijas vadītājs: Raivis Vilūns

14:15 Kā tikt pie starptautisko projektu naudas? Diskusija par projektu rakstīšanas veiksmēm un neveiksmēm.

Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra Re:Baltica izpilddirektore un redaktore Sanita Jemberga, LSM galvenā redaktore Marta Cerava, RUS TVNET galvenā redaktore Ērika Staškeviča, Latvijas Avīzes izpētes nodaļas vadītājs Ivars Bušmanis.

Diskusijas vadītāja: Anna Platpīre

15:30 Šodien students, rīt žurnālists. Kāpēc žurnālista profesija ir nozīmīga?

Latvijas Universitātes lektors, M.A. (Melit.), Multimediju studijas vadītājs, uzņēmējs, producents Roberts Vīksne, portāla “Delfi Bizness” galvenā redaktore Aija Krūtaine, RSU studente Anna Apīne.

Diskusijas vadītāja: Alina Lastovska

16:45 Vai protam pasargāt vārda brīvības sargātājus? Žurnālistu aizsardzības mehānismi un to efektivitāte.

Kultūras ministrijas Valsts sekretāres vietniece starptautisko lietu, integrācijas un mediju jautājumos Zane Vāgnere, Latvijas Radio galvenā redaktore Anita Brauna, Valsts policijas pārstāvis Renārs Dreijers.

Diskusijas vadītāja: Anastasija Tetarenko-Supe

18:30 Latvijas Žurnālistu asociācijas “IZCILĪBAS BALVA 2024” pasniegšanas ceremonija

Konference un balvas pasniegšanas ceremonija par nozīmīgiem sasniegumiem žurnālistikā notiek sadarbībā ar Lielbritānijas vēstniecību Latvijā, Ziemeļvalstu padomi Latvijā, Francijas vēstniecību Latvijā, LR Kultūras ministriju, Baltijas Mediju izcilības centru, alus darītavu “Mežpils alus”, dzērienu darītavu “Tālava” un ziņu aģentūru LETA.

* Dienas programma vēl tiks papildināta ar dalībniekiem.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu