Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Igaunijā sācies atļauju izsniegšanas process vēja parkam Rīgas jūras līcī

Foto: ttja.ee

Igaunijas Patērētāju tiesību aizsardzības un tehniskās uzraudzības departaments sācis procedūru, lai izsniegtu attīstības atļauju un ietekmes uz vidi novērtējumu jūras vēja ģeneratoru parkam divās vietās Rīgas jūras līcī, uz dienvidiem no Kihnu salas, ko plāno attīstīt uzņēmums “Liivi Offshore”, raksta ERR.EE

“Liivi Offshore” iesniegtais pieteikums attiecas uz jūras vēja ģeneratoru parka būvniecību divās vietās Rīgas jūras līcī, un tajā paredzēts ierīkot 140 turbīnas 168 kvadrātkilometru platībā. Vienas vēja turbīnas augstums, ieskaitot lāpstiņas, ir līdz 300 metriem no jūras virsmas, un nominālā jauda ir līdz 20 megavatiem.

Tagad uzņēmumam 18 mēnešu laikā departamentam jāiesniedz ietekmes uz vidi novērtējuma programma un divus gadus pēc tās apstiprināšanas – ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojums.

Kad ziņojums ir apstiprināts, tiek izsniegta attīstības atļauja, un uzņēmums var turpināt projektēšanu un pēc tam iesniegt pieteikumu būvatļaujas saņemšanai.

Attiecībā uz šo vēja parku “Liivi Offshore” ir valstij piederošā uzņēmuma “Eesti Energia”, kas 2021. gada sākumā iesniedza pieteikumu attiecīgajai attīstības atļaujai, tiesību pārņēmējs.

Svarīgākais
Uz augšu