Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Noskaties Timrots lido ar seksīgo Fantomasa "Citroën" (2)

Foto: "Ātruma cilts"

Portāls TVNET kopā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko raidījuma "Ātruma cilts" sēriju. Tā veltīta, iespējams, visu laiku seksīgākajam Francijas spēkratam – lidojošajam Fantomasa "Citroën DS".

Auto, kas kopā ar leģendāro Fantomasu pacēlās gaisā, jeb "Citroën DS" pamatoti uzskatāms par vienu no lielākajiem atskaites punktiem autobūves vēsturē. Pauls ir pārsteigts, kā frančiem 10 gadus pēc kara izdevies radīt tik elegantu mašīnu. Spēkrata saimnieks Andis Kļaviņš zina stāstīt, ka 1955. gadā pēc "Citroën DS" prezentācijas Parīzes izstādē sekoja pārdesmit tūkstoši pasūtījumu, bet 90. gadu beigās šis modelis dizaineru balsojumā atzīts par visu laiku skaistāko.

Lai arī savulaik šī modeļa "Citroën" ražoti masveidā, Latvijā to nav daudz. Iespējams, pie vainas ir "Citroën" šaubīgā reputācija vai fakts, ka šo auto nevar salabot ar skrūvgriezi un stellatslēgu vien – ir jāzina, ko dara.

Auto ir hidrauliskā piekare, kas to padara par lidojošo paklāju – Pauls secina, ka neviens nebūs apdalīts, ātri braucot pa jebkura seguma ceļu. "Citroën DS" ripo gludi, tam ir lieliska pārredzamība un pārsteidzošs bremžu pedālis, bet zem motora pārsega ir vēl atsevišķs stāsts.

Cik tālu elegantais Fantomasa auto spēj aizbraukt mūsdienās, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā.

Raidījumā "Ātruma cilts" Pauls Timrots un komanda meklē piedzīvojumus, tehnoloģiju inovācijas, leģendāras personības un interesantus sarunu biedrus. "Ātruma cilts" skatāma arī LMT Viedtelevīzijā un internetā.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju

Nepalaid garām!
Uz augšu