Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Krievu “turbofašistam” Strelkovam esot atļauts no cietuma doties karā uz Ukrainu (12)

Igors Strelkovs
Igors Strelkovs Foto: Ekrānuzņēmums no video

Bijušais pašpasludinātās “Doņeckas Tautas Republikas” “aizsardzības ministrs” Igors Strelkovs (Girkins), kurš tika notiesāts par aicinājumiem uz ekstrēmismu, saņēmis atļauju doties karā. Par to ziņo Krievijas drošības spēkiem pietuvinātais “Telegram” kanāls “Shot”.

Pašlaik Strelkovs izcieš sodu kolonijā Kirovas apgabala Kirovas-Čepeckas kolonijā, taču viņa advokātiem izdevies iegūt nepieciešamās atļaujas no visām attiecīgajām iestādēm. Strelkova advokāts Aleksandrs Molohovs telekanālam RTVI sacīja, ka viņš vēl nav gatavs ne apstiprināt, ne noliegt informāciju par sava klienta atbrīvošanu. “Mēs gaidījām ziņas, es domāju, ka pirmdien – otrdien, iespējams, būs ziņas. Ir visādas baumas, bet pagaidām vēl gaidīsim oficiālāku informāciju, nevis ziņas no kāda “Telegram” kanāla,” sacīja advokāts.

Tikmēr Strelkova sieva Miroslava Reginska savā “Telegram” kanālā rakstīja, ka informācija par vīra nosūtīšanu uz fronti ir viltojums. “Kā Krievijas virsnieks un patriots Igors ir vairākkārt apliecinājis savu vēlmi kalpot tēvzemei. Taču, uzsveru, šobrīd nav informācijas par iespēju viņu sūtīt uz fronti, un viņa “ekstrēmistiskais” raksts šādu iespēju neapliecina,” rakstīja Reginska.

Igors Strelkovs (Girkins) tika arestēts Maskavā 2023.gada jūlijā. 2024.gada janvārī viņš tika notiesāts uz četriem gadiem vispārējā režīma kolonijā pēc panta par ekstrēmisma aicinājumiem internetā (Kriminālkodeksa 280. panta 2. daļa). Lieta pret Streļkovu bija klasificēta, un viņš pats apgalvoja, ka tiek vajāts par saviem ierakstiem par “Krimas jautājumiem” un to, ka Krievijas karavīri nesaņem viņiem pienākošos atalgojumu.

2022.gada novembrī Hāgas tiesa atzina Girkinu par iesaistītu 2014.gadā virs Doņeckas apgabala notriektā Malaizijas Boeing iznīcināšanā un 298 lidmašīnā esošo cilvēku bojāejā. Tiesa viņam aizmuguriski piesprieda mūža ieslodzījumu.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu