Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Foto VAD un militārās pamatapmācības karavīru zvēresta došanas ceremonija (1)

Valsts aizsardzības dienesta un militārās pamatapmācības karavīru zvēresta došanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa.
Valsts aizsardzības dienesta un militārās pamatapmācības karavīru zvēresta došanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa. Foto: Edijs Pālens/LETA

Zvēresta nodošana ir tikai ceļa sākums, bet vēl būs daudz interesantas un grūtas dienas, piektdien, 6. septembrī, Rīgā pie Brīvības pieminekļa karavīru zvēresta nodošanas ceremonijā atzina Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Prezidents jaunajiem karavīriem novēlēja spēku un izturību ikdienā un pateicās, ka viņi saistījuši likteni ar bruņotajiem spēkiem. Tāpat viņš pateicās instruktoriem un komandieriem, kas darījuši, lai veiktu apmācības kursu.

"Tas ir tikai ceļa sākums, bet vēl būs daudz interesantas dienas un daudz grūtas dienas. Esmu pilnīgi pārliecināts, ka šī diena ir neaizmirstama jūsu biogrāfijās, jo zvērestu dod tikai vienu reizi, bet tas jātur visu mūžu," uzsvēra prezidents.

Zvērestu nodeva 435 valsts aizsardzības dienesta 2024.gada jūlija iesaukuma un 32 profesionālā dienesta karavīri.

19.jūlijā, militārajā bāzē Ādažos tika sagaidīti valsts aizsardzības dienesta 2024.gada jūlija iesaukuma karavīri - kopumā 450 Latvijas pilsoņi, no tiem 383 pieteicās brīvprātīgi, to skaitā deviņas jaunietes, kā arī 67 jaunieši, kuri dienestam atlasīti pēc nejaušības principa.

Pirmais valsts aizsardzības dienesta iesaukums Ādažos dienestu sāka 2023.gada 1.jūlijā un noslēdza to 2024.gada 31.maijā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu