Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Septembris – “Drosme sasveicināties” mēnesis (1)

Foto: Publicitātes foto

Nevalstiskā organizācija MOT Latvija septembrī aicina aktualizēt iekļaušanas tēmu, uzsverot pirmo un būtiskāko iekļaušanas soli – sasveicināšanos. 

Ar kampaņu “Drosme sasveicināties” MOT Latvija mudina jauniešus un sabiedrību kopumā sveicināt vienam otru, neatkarīgi no ārējā izskata, valodas vai citām atšķirībām. Sasveicināšanās nav tikai formalitāte – tā ir iespēja redzēt un būt pamanītam. Diemžēl Latvijas sabiedrībā, it īpaši jauniešu vidū, mēs bieži vien neieklausāmies otrā un pat nepamanām apkārtējos. Jaunieši atzīst iekļaušanu par aktuālu problēmu un norāda uz mentālās veselības izaicinājumiem, kas saistīti ar šīs prasmes zudumu. Vienkāršs "čau" var kļūt par pamatu neskaitāmām jaunām iespējām; tas ir labākais sākums dienai un solis pretī jaunām draudzībām. Tāpēc ikviens septembrī tiek aicināts sveicināt apkārtējos.

Septembra laikā MOT brīvprātīgie treneri atgādinās jauniešiem par sveicināšanās nozīmi, un klases tiks aicinātas piedalīties konkursā, kurā tiks parādīts, kā sveiciens ienāk klases ikdienā. Atgādinājums sveicināties redzams vides reklāmas Rīgas ielās, kā arī būs dzirdams radio. No 9. līdz 15. septembrim "Caffeine" kafejnīcās varēs iegādāties īpašo "Čau!" kafiju, kas būs simbolisks atgādinājums par sveiciena spēku.

Par MOT programmu

MOT mērķis ir veidot atvērtu un drošu sabiedrību, kurā tiek iekļauti visi. Pašlaik programmā piedalās 18 000 jauniešu 72 skolās 43 Latvijas pilsētās. MOT nodarbībās skolās 7.–9. klasēm iekļaušana ir viena no pamatprasmēm, kas tiek trenēta katrā no 12 nodarbībām trīs gadu ciklā. Tēmas aktualitāti apstiprina arī brīvprātīgo skaita pieaugums. Šogad MOT apmācības beiguši 92 jauni treneri, kopējam brīvprātīgo skaitam sasniedzot 497 MOT trenerus. Jau gadu kā brīvprātīgā MOT trenere darbojas arī MOT vēstnese un TV personība Lelde Ceriņa, kura vada nodarbības divām MOT klasēm un savas MOT trenera gaitas šogad uzsāks TV personība Armands Simsons. Tā kā MOT pastāv tikai pateicoties privātajiem ziedotājiem, kampaņas ietvaros MOT aicina atbalstīt jauniešus, ziedojot MOT programmas attīstībai.

Vairāk mot.lv.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu