Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Pārgalvīgu jauniešu dēļ teju uz pusi sadārdzinājusies Skrīveru skeitparka atjaunošana (1)

Foto: Shutterstock

Neapdomīgu jauniešu dēļ par 472 eiro sadārdzinājusies Skrīveru skeitparka atjaunošana Aizkraukles novadā, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Skeitparks pēc remontdarbiem atkal ir pieejams sportot gribētājiem. Bija bojāta skeitparka virsma un konstrukcijas. Kopumā remontam izlietoti 1318,9 eiro.

Sākotnējā darbu tāmē remonta izmaksas bija novērtētas 847 eiro apmērā, taču vēlāk jaunieši, kas skeitparku izmanto ikdienā, izlauza jaunus caurumus un sabojāja virskārtas segumu, radot papildu darbus un izmaksas.

Skeitparks tika izbūvēts 2020. gadā ar Eiropas Savienības "Leader" programmas atbalstu, sadarbojoties pašvaldībai un iedzīvotāju dibinātajai biedrībai "Baravika". Projekta kopsumma bija 30 000 eiro, no kuriem 10% tika segti no pašvaldības budžeta.

Pēc skeitparka izbūves pašvaldība ierīkoja ietvi, apgaismojumu, izvietoja videonovērošanas kameras un veica teritorijas uzturēšanu.

Ap skeitparku izveidota velo mācību trase "Velozinis", kurā mazāki bērni izbrauc virāžas, trenējot līdzsvaru un velobraukšanas prasmes. Nākotnē plānots izveidot arī multifunkcionālu velo un atpūtas laukumu, kas būtu piemērots visai ģimenei.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu