Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Budanovs: Ukrainas dronu darbības rādiuss ir līdz 1800 kilometriem (5)

Ukrainas militārās izlūkošanas komandieris Kirilo Budanovs
Ukrainas militārās izlūkošanas komandieris Kirilo Budanovs Foto: SIPA/Scanpix

Ukrainas bruņoto spēku rīcībā esošie bezpilota lidaparāti var trāpīt Krievijas militārajiem mērķiem līdz pat 1800 kilometru attālumā, sestdien, atzīmējot Militārās izlūkošanas dienu, paziņoja Ukrainas militārās izlūkošanas komandieris Kirilo Budanovs.

“Bezpilota sistēmas, kuras pašlaik izstrādā labākie speciālisti, jo īpaši aizsardzības izlūkošanas pārstāvji, jau tagad ļauj trāpīt agresorvalsts militārajiem objektiem līdz pat 1800 kilometru attālumā,” sociālajos tīklos rakstīja Budanovs.

“[Krievijas] militārie lidlauki, kas ir pastāvīgs draudu avots miermīlīgajām Ukrainas pilsētām, dreb bailēs no gaisa triecieniem. Visa Krievijas infrastruktūra, kas strādā kara vajadzībām, ir bojāta un cieš zaudējumus. Tā vietā, lai aizstāvētu savējos, Krievija ir izvēlējusies nepareizu ceļu neizprovocētu karu un uzbrukumu suverēnas valsts zemēm,” teikts izlūkdienesta vadītāja ierakstā.

Budanovs apsveica militāros spēkus un teica, ka viņi ir pierādījuši, ka Melnā jūra nepieder Krievijai.

“Viņi piespieda ienaidnieku pārvietot savu floti uz “drošu” attālumu, atstāt jūras teritorijas, kuras viņi jau sen uzskatīja par savām. Taču tas ir tikai maldīgs priekšstats, ka situācija ir viņu kontrolē. Izvērsusi masveida agresiju pret Ukrainu, Krievijas Federācijas okupācijas armijai un tās struktūrām tagad nav droša patvēruma. Sodu var atlikt, bet nekad nevar atcelt,” uzsvēra Budanovs.

Ukrainas militārās izlūkošanas komandieris atgādināja, ka Valsts drošības dienesta kiberspeciālisti gada laikā ir veikuši daudzas veiksmīgas operācijas, iegūstot Ukrainai vitāli svarīgu informāciju un identificējot vājās vietas agresorvalsts sakaru sistēmā. Taču tā ir tikai daļa no informācijas kopuma par Krievijas militārās pavēlniecības aktivitātēm, viņš piebilda.

“Krievijas valstiskuma laiks, kas balstīts uz bailēm un nežēlību, beigsies. Tāpēc turpināsies [mūsu] uzticamo atbalstītāju tīkla paplašināšana, kā arī sabotāža dziļi aizmugurē,” piebilda Budanovs.

Ukrainas militārās izlūkošanas vienības pastāvīgi veic sarežģītus uzdevumus gan frontē, gan aizmugurē, atvairot uzbrukumus, evakuējot ievainotos, glābjot gūstekņus un izvedot ukraiņus no kaujas zonām, piebilda Ukrainas izlūkošanas vadītājs.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu