Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Vācijas ārlietu ministre pārmet Šolcam svārstīgu atbalstu Ukrainai

Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka
Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka, kas pārstāv zaļos, sestdien pārmetusi kancleram Olafam Šolcam un viņa pārstāvētajiem sociāldemokrātiem (SPD), ka to atbalsts Ukrainai sācis vājināties.

Uzstājoties zaļo sanāksmē Potsdamā pirms 22.septembrī gaidāmajām Branderbugas federālās zemes landtāga vēlēšanām, Bērboka paziņoja, ka paļaujoties uz pašreizējā zemes premjerministra Dītmāra Voidkes atbalstu Ukrainai, taču vienlaikus pauda satraukumu par vietējās SPD nodaļas svārstīgo atbalstu ieroču piegādēm Ukrainai.

Vēlētāju palīglīdzeklī (Wahl-O-Mat) pirms landtāga vēlēšanām pie apgalvojuma, ka "Brandenburgai jādarbojas, lai nodrošinātu turpmāku Vācijas atbalsta sniegšanu Ukrainai", SPD norādījusi, ka pret to izturas "neitrāli".

Bērboka atzina, ka nav pārliecināta, kā Brandenburgas pilsonis un SPD biedrs Šolcs balsos gaidāmajās vēlēšanās. "Par ko viņš patiesībā balsos Brandenburgā 22.septembrī?" retoriski vaicāja ministre.

Ja Voidke un viņa partija nemainīs savu kursu, Šolcam vajadzētu balsot par zaļajiem, piebilda Bērboka, kas pazīstama kā stingra Ukrainas atbalstītāja tās cīņā pret Krievijas agresiju.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu