Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Horvātijā brūnais lācis sakodis kādu vīrieti

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Sastapšanās ar brūno lāci kādam vīrietim Horvātijā ir beigusies slimnīcā. Dzīvnieks uzbrucis gājējam populārā nacionālajā parkā, kur dzīvo īpaši daudz lāču. Ar savu uzvedību vīrietis lāci nekādā veidā nebija provocējis.

Horvātijas populārajā Plitvicas ezeru nacionālajā parkā lācis uzbrucis kādam vīrietim, kurš mierīgi pastaigājies netālu no savas mājas. Vietējā policija ziņo, ka piektdienas vakarā brūnais lācis uzbrucis 64 gadus vecajam vīrietim un sakodis viņam roku.

Saskaņā ar varas iestāžu sniegto informāciju vīrietis dzīvo nacionālajā parkā aptuveni 130 kilometrus uz dienvidiem no galvaspilsētas Zagrebas. Horvātijas televīzijas kanāls “HRT” vēsta, ka vīrietis gāja aptuveni 800 metrus no savas mājas, kad lācis viņam tuvojās no ganībām. Dzīvnieks viņu apgāza, sakoda un pēc tam aizbēga.

Pēc uzbrukuma cietušais vīrietis tika nogādāts slimnīcā blakus esošajā Gospičas pilsētā. Ārsti viņa ievainojumus raksturoja kā vieglus.

Plitvicas ezeri ir vecākais un lielākais nacionālais parks Horvātijā, kas ir populārs arī tūristu vidū. UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā iekļauto objektu katru gadu apmeklē vairāk nekā 1,5 miljoni apmeklētāju.

Arī Horvātijas brūnie lāči ir iecienījuši šo mežu teritoriju. Tiek lēsts, ka valstī pie Adrijas jūras to ir aptuveni 1000. Lielākā daļa no tiem dzīvo iekšzemes mežos, piemēram, ap slavenajiem Plitvices ezeru ūdenskritumiem.

Lai gan brūnie lāči ir vispārēji aizsargājami, Horvātijas varasiestādes gadā atļauj nomedīt aptuveni simts ķepaiņu.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu