Video Jelgavas novada iedzīvotājiem piešķirs līdz 3000 eiro vētrā un plūdos cietušo dzīvojamo telpu atjaunošanai

29.jūlija plūdi Mazo dzīvnieku patversmē Jelgavā
29.jūlija plūdi Mazo dzīvnieku patversmē Jelgavā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Jelgavas novada iedzīvotājiem tiks piešķirts līdz 3000 eiro atbalsts vētrā un plūdos cietušo dzīvojamo telpu atjaunošanai, aģentūru LETA informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļā.

To paredz Jelgavas novada domes ārkārtas sēdē pieņemtie saistošie noteikumi "Par Jelgavas novada pašvaldības vienreizējo pabalstu dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas remontam".

Vienreizēju pabalstu varēs saņemt gan individuālām dzīvojamām mājām, gan daudzdzīvokļu dzīvojamo māju dzīvokļiem.

Pabalsta apmērs noteikts 20 eiro par vienu kvadrātmetru atjaunojamās platības ar maksimālo atbalsta summu 3000 eiro.

Atbalsta saņemšanai noteikti arī papildu nosacījumi, proti, pabalsts piemērojams par atjaunojamās platības kvadrātmetriem, nepārsniedzot kadastrālās uzmērīšanas lietā noteikto dzīvojamo telpu, virtuves vai virtuves nišas, sanitārtehnisko telpu un gaiteņu platību kvadrātmetros.

Pabalstu piešķirs Jelgavas novada administratīvajā teritorijā deklarētām personām, kuras īpašumā vai tiesiskā valdījumā esošā dzīvojamā telpa vai dzīvojamā māja cietusi, bet ir atjaunojama, ja persona šajā dzīvojamā telpā vai mājā ir deklarējusi savu dzīvesvietu un tai pašvaldības administratīvajā teritorijā nepieder cita dzīvošanai derīga dzīvojamā telpa vai māja, kā arī mājoklim ir jābūt personas īpašumā vai jābūt noslēgtam dzīvojamās telpas īres līgumam.

Pabalsts postījumu novēršanai paredzēts personām neatkarīgi no ienākumu līmeņa.

Pabalsts netiks piešķirts par dzīvojamām telpām, kas ir apdrošinātas, kā arī par palīgēkām.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu