Foto Emocionāli un krāšņi aizvadīts Tēva dienas gājiens Rīgā (1)

Ģimeniskās noskaņās noiets lielais Tēvu dienas gājiens Rīgā
Ģimeniskās noskaņās noiets lielais Tēvu dienas gājiens Rīgā Foto: Justs Kravalis / TVNET GRUPA

Ikgadējais Tēva dienas gājiens, ko pavada sauklis "Lepns, ka esmu tētis!", Rīgā svētdien pulcējis vairākus simtus cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Sanākušajiem rokās bija plakāti ar uzrakstiem "Man ir pasaulē labākais tētis", "Tēti, paldies, ka tu man esi", "Mans tētis ir visstiprākais" un citi.

Bērni labprāt baudīja organizatoru sagādātās konfektes. Prieku mazajiem dalībniekiem sagādāja arī talismani Zaķis, Gailis un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Runcis, kā arī Valsts policijas runcis Rūdis un bebrs Bruno.

Lielākoties sanākušas ģimenes ar dažāda vecuma bērniem. Citi bērni sēž pieaugušajiem uz pleciem, citi vēl brauc ratiņos. Daudzi bija atbraukuši ar velosipēdiem.

Pirms gājiena sanākušajiem bija iespēja vērot goda sardzes maiņu pie Brīvības pieminekļa.

Pašu gājienu pavadīja Zemessardzes orķestris.

Pasākumā kārtību uzraudzīja Valsts un Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki.

Tēvu dienas gājiens šogad notiek jau vienpadsmito reizi.

Šai dienai veltītas aktivitātes Rīgā turpināsies Vērmanes dārzā, kur atnākušos priecēs skatuves programma un daudzveidīgas aktivitātes parka teritorijā. Arī citviet Latvijā par godu Tēva dienai notiek dažādi pasākumi.

Kopš 2010.gada otrā septembra svētdiena Latvijā ir Tēva diena. Kā uzsver Labklājības ministrijā, tā ir svētku diena, kad mēs ne tikai sakām paldies savam tētim, bet tā ir arī iespēja pievērst plašāku sabiedrības uzmanību tēva lomai bērna dzīvē un veicināt aktīvāku tēva iesaisti rūpēs par bērnu.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu