Baltkrievijā sestdienas naktī ielidojuši astoņi krievu droni (1)

Foto: Aleksandr Gusev/PACIFIC P/SIPA

Krievijai naktī uz sestdienu, 7.septembri, veicot triecienu Ukrainai, Baltkrievijas teritorijā ielidojuši vismaz astoņi krievu droni, turklāt viens trieciendrons virs Baltkrievijas lidojis uz ziemeļiem "Lietuvas robežas" virzienā, vēsta baltkrievu aktīvistu monitoringa projekts "Belaruski Hajun".

Septiņi no astoņiem droniem bija trieciendroni, bet vēl viens - izlūkošanas drons.

Lielākā daļa šo dronu uz Ukrainu lidoja pār Baltkrievijas Gomeļas apgabalu.

Tiesa,

ap plkst.5 Baltkrievijas gaisa telpā ielidojis "Shahed" tipa drons, kas lidojis Lietuvas robežas virzienā un nolidojis ap 200 kilometru,

projekta autori norādīja platformā "Telegram".

Kas ar šo dronu galu galā noticis, nav zināms, teikts monitoringa projekta ziņā.

Baltkrievijas Gaisa spēku iznīcinātāji naktī no Baranoviču lidlauka pacēlās četras reizes, bet helikopteri no Mačuļiščiem - divas reizes, vēsta "Belaruski Hajun".

"Aviācija tika pamanīta ne tikai valsts dienvidos, bet arī pašos ziemeļos - Astravjecas un Viļejkas apkaimē, kas varētu liecināt, ka uz valsts ziemeļiem varētu būt lidojis nevis viens, bet divi šahedi,"

teikts ziņojumā.

Naktī uz sestdienu Baltkrievijas gaisa telpā ielidoja septiņi "Shahed" tipa droni kamikadzes un, domājams, pirmo reizi ielidojis "Supercam" tipa Krievijas izlūkdrons, norāda "Belaruski Hajun".

Līdzās dronu ielidošanai Gomeļas apgabalā naktī uz sestdienu viens drons "Shahed" ielidojis Baltkrievijas gaisa telpā Brestas apgabalā Pinskas rajonā ap plkst.5.16 un turpinājis lidojumu ziemeļu virzienā.

Šis šaheds ielidojis Grodņas apgabalā, un tas monitoringa vēsturē ir pirmais šāds gadījums.

Lidaparāts aizlidojis līdz pat Kareļičiem un Navahrudakai (Novogrudokai), turot kursu Lietuvas robežas virzienā.

Šis šaheds varēja nolidot virs Baltkrievijas ziemeļu virzienā aptuveni 200 kilometru.

"Kas ar to notika tālāk - nav zināms," ierakstā, kas "Belaruski Hajun" kanālā platformā "Telegram" publicēts sestdien, norāda projekta autori.

"Radio Brīvība" baltkrievu redakcija ziņoja, atsaucoties uz aculiecinieku, ka sestdien ap pllkst.6.30 Minskas apgabala rietumu daļā manīts šaheds un iznīcinātājs.

"Radio Brīvība" informācija saskan ar "Belaruski Hajun" datiem, ka Grodņas, Minskas un Brestas apgabalu robežas rajonā lidojis drons, kas Baltkrievijas teritorijā ielidojis pie Pinskas ap plkst.5.16.

Iepriekšējo reizi bezpilota lidaparāti Baltkrievijas teritorijā ielidoja naktī uz ceturtdienu.

Tad Baltkrievijas Aizsardzības ministrijas preses dienests ziņoja, ka visus mērķus iznīcinājušas pretgaisa aizsardzības vienības.

Nekas netika teikts par dronu izcelsmi.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu