Ugunsgrēkā Stradiņa slimnīcā nodarīti bojājumi vienai palātai Acu mikroķirurģijas nodaļā

Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā ierodas Neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīna ar Covid-19 pacientu.
Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā ierodas Neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīna ar Covid-19 pacientu. Foto: Evija Trifanova/LETA

Sestdienas vakarā notikušais ugunsgrēks Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā sabojājis vienu palātu Acu mikroķirurģijas nodaļā, tomēr rīt nodaļa atsāks darbu savās telpās, informēja slimnīcas pārstāve Vineta Kļavina.

Viņa skaidroja, ka šobrīd notiek aktīva telpu uzkopšana un bojātās palātas norobežošana, lai būtu iespējams atjaunot nodaļas darbu pilnībā. Situācija tiek kontrolēta un nav pamata uztraukumam, sacīja slimnīcas pārstāve.

Arī oftalmoloģijas profila pacientu uzņemšana nav apturēta, bet jau rīt plkst.7 Acu mikroķirurģijas nodaļa atsāks darbu savās telpās un varēs uzņemt pacientus pilnā apjomā. Pacientus gan neuzņems bojātajā palātā un divās blakusesošajās palātās.

Evakuētie pacienti šobrīd atrodas A1 ēkā, bet tie pacienti, kuri tiek uzņemti šodien, tiks stacionēti citās nodaļās.

Plānots, ka Acu mikroķirurģijas nodaļa darbu savās telpās pilnā apjomā atsāks rīt plkst.7, un citās nodaļās stacionētie pacienti tiks pārvietoti atpakaļ uz 25.korpusu.

Jau vēstīts, ka slimnīcas 25. korpusa 2. stāvā sestdienas vakarā izveidojās ārkārtas situācija, jo slimnīcas personāls pamanīja gruzdēšanu, tādēļ nācās evakuēt pacientus. Gruzdēšana pamanīta plkst.21.

Nekavējoties tika sākta pacientu un personāla evakuācija - visi pacienti pārvietoti uz slimnīcas A1 ēku.

Tāpat izsaukts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests. Dienestā informēja, ka slimnīcā dega elektroinstalācija un durvju aile viena kvadrātmetra platībā. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās darbinieki bija sākuši dzēšanas darbus ar ugunsdzēsības aparātiem. No notikuma vietas evakuējās 13 cilvēki.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu