Latvijas Televīzija ir mierā ar SEPLP lēmumu uzdot visu LTV7 saturu nodrošināt valsts valodā

Latvijas Televīzijas ēka Zaķusalā.
Latvijas Televīzijas ēka Zaķusalā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Lēmums no nākamā gada visu LTV7 saturu nodrošināt tikai valsts valodā ir pieņemts kopīgās diskusijās ar Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (SEPLP), izvērtējot lineārā kanāla auditorijas sasniedzamības datus, norāda Latvijas Televīzijas (LTV) pārstāve Anita Jansone.

Jansone atzīmē, ka ziņu raidījums "Šovakar. LSM+ ziņas" ir vienīgais LTV regulārais raidījums krievu valodā.

LTV norāda, ka auditorijas sasniedzamības dati gan joprojām apliecina stabili pieaugošu pieprasījumu pēc "LSM+" satura internetā - portālā un sociālajos medijos. Tāpēc arī turpmāk šie kanāli būs būtiskākie mazākumtautību uzrunāšanai.

Tāpat LTV atzīmē, ka "LSM+" turpina darbu, piedāvājot auditorijai saturu angļu, krievu, ukraiņu, baltkrievu un poļu valodā.

LTV norāda, ka televīzijas mērķis un uzdevums joprojām ir nodrošināt efektīvu un mērķtiecīgu komunikāciju ar cittautiešiem, tai skaitā Latvijas mazākumtautību auditoriju, noturēt to Latvijas informatīvajā telpā, ātri un ērti sniedzot uzticamu un daudzveidīgu informāciju, tāpēc šobrīd neesot iemesla lemt par izmaiņām "LSM+" darbībā.

Kā ziņots, SEPLP ceturtdien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā.

Izmaiņas tiks nofiksētas arī sabiedriskajā pasūtījumā, norādīja padomes loceklis Jānis Eglītis. Līdz šim sabiedriskajā pasūtījumā tika iekļauti arī raidījumi krievu valodā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu