Iedomājies, pēkšņi tu vari no bankomāta izņemt neierobežotus līdzekļus, kaut arī kontā tev svilpo vējš? Turklāt banka par to neliekas ne zinis. Simtiem tūkstoši eiro – ņem, cik gribi, un tērē nost. Visai pasakains un neiespējams scenārijs, tomēr 2011. gadā kādam 29 gadus vecam bārmenim šis sapnis kļuva par realitāti, ļaujot viņam vairākus mēnešus baudīt greznu dzīvi.

2011. gada sākumā 29 gadus vecais Dens Sonderss strādāja par bārmeni Vangaratā – pilsētā trīs stundu braucienā no Austrālijas otras lielākās pilsētas Melburnas. Kādu vakaru viņš ar draugu nolēma iziet ārā uz pāris dzērieniem. Kā jau bieži draugu starpā, noruna bija tāda, ka draugs maksās par dzērieniem pirmajā vakara pusē, bet Dens otrajā. Tomēr, kad pienāca Dena kārta norēķināties, viņš atskārta, ka viņam pietrūkst skaidras naudas.

Cenšoties izkļūt no kutelīgās situācijas, viņš devās uz tuvējo bankomātu, lai ar savu Austrālijas Nacionālās bankas karti izņemtu vajadzīgo naudas summu. Vēlāk viņš atzina, ka tajā brīdī bija jau krietni saguris. Ievietojis savu karti bankomātā, viņš atklāja, ka viņa krājkontā atlikuši tikai trīs dolāri, savukārt kredītkartes kontā bija teju divi tūkstoši dolāru mīnusā.