Naktīs uz otrdienu un trešdienu "Bite Latvija" tīklā iespējami traucējumi modernizācijas darbu dēļ

Mobilo sakaru operatora "Bite Latvija" jaunais atpazīstamības zīmols. (Publicitātes foto)
Mobilo sakaru operatora "Bite Latvija" jaunais atpazīstamības zīmols. (Publicitātes foto) Foto: Publicitātes foto/LETA

Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) uzņēmums SIA "Bite Latvija" naktī uz otrdienu, 10.septembri, ārpus Rīgas un naktī uz trešdienu, 11.septembri, Rīgā veiks tīkla sistēmas modernizācijas darbus kopumā 343 bāzes stacijās, informēja "Bite Latvija" pārstāvji.

Līdz ar to abās naktīs plkst.2 var būt novērojami traucējumi tīkla darbībā līdz piecām minūtēm. Iespējams, būs nepieciešams tīklam pieslēgtās ierīces restartēt, ja pārrāvuma gadījumā ierīce automātiski nepieslēgsies tīklam.

"Bite Latvija" Radiotīkla nodaļas vadītājs Aleksandrs Beļajevs norāda, ka tīkla sistēmas modernizācijas darbi iekļauj jaunāko programmatūras versiju instalēšanu, kas ir ierasta prakse gan telekomunikāciju nozarē, gan jebkuras tehnoloģijas darbības uzturēšanā.

Līdz ar atjauninājumiem tiks uzlabota tīkla veiktspēja, tostarp balss un datu pārraides kvalitāte, savukārt jaunāko atjauninājumu ieviešana ļaus efektivizēt un samazināt elektrības patēriņu 5G tehnoloģijas izmantošanai, tādējādi nodrošinot videi draudzīgāku tehnoloģiju darbību, skaidro Beļajevs.

Turpinot attīstīt "Bite Latvija" tīklu, kā arī klientu vajadzībām pielāgotus modernus risinājumus, līdzīgi darbi lokālā mērogā septembrī tiks veikti arī citviet Latvijā. Arī turpmāk tīkla uzlabošanas darbi notiks galvenokārt naktīs.

Šobrīd visā Latvijā "Bite Latvija" tīklu veido 1073 bāzes stacijas.

Jau ziņots, ka "Bite Latvija" 2023.gadā strādāja ar 163,668 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa palielinājās par 50% un bija 33,376 miljoni eiro.

"Bite Latvija" reģistrēta 2005.gadā, un tās pamatkapitāls ir 99 085 286 eiro. "Bite Latvija" vienīgā īpašniece ir Lietuvas "Bite Lietuva", kas ir starptautiskās aktīvu pārvaldīšanas kompānijas "Providence Equity Partners" uzņēmums.

Svarīgākais
Uz augšu