Nedēļas nogalē ugunsgrēkos un uz ūdeņiem gājuši bojā astoņi cilvēki

Foto: Zane Bitere/LETA

Aizvadītajās brīvdienās Latvijā ugunsgrēkos gājuši bojā pieci cilvēki, bet ūdenstilpēs dzīvību zaudējuši vēl trīs, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Naktī uz svētdienu saņemta informācija, ka Talsu novadā dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka dzīvojamā māja dega ar atklātu liesmu pilnā 130 kvadrātmetru platībā un tai daļēji bija iebrucis jumts.

Dzēšanas darbu laikā ēkā tika atrasti divi bojāgājušie. Ugunsdzēsēji no degošās ēkas izglāba cilvēku, vēl viens no ēkas bija evakuējies pats saviem spēkiem.

Svētdienas rītā glābēji devās uz Limbažu novadu, kur dega malkas šķūnis, malka un ugunskurs. Pirms glābēju ierašanās no degošā šķūņa izkļuva cilvēks, kurš, ierodoties ugunsdzēsējiem, tomēr jau bija miris.

Svētdienas vakarā VUGD saņēma izsaukums uz Ventspils novadu, kur dega divstāvu dzīvojamā māja 250 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks.

Svētdienas vakarā ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Rīgu, kur vienstāva dzīvojamās mājas pirmajā stāvā dega dzīvoklis 40 kvadrātmetru platībā. Pārmeklējot dzīvokli, ugunsdzēsēji atrada bojāgājušu cilvēku.

Svētdienas rītā VUGD saņēma izsaukumu uz Zemes ielu Rīgā, kur sešstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega veļas mašīna un sadzīves mantas. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās desmit cilvēki, savukārt ugunsdzēsēji ar glābšanas masku palīdzību izglāba divus cilvēkus, kurus nodeva mediķiem.

Tāpat svētdien saņemts izsaukums uz Dubultu ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī dega istaba un sadzīves mantas. No dzīvokļa ugunsdzēsēji izglāba cilvēku, kurš negadījumā bija cietis.

Svētdienas vakarā tika saņemts izsaukums uz Jātnieku ielu Daugavpilī, kur daudzstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī uz plīts bija piededzis ēdiens. Piedūmotajā dzīvoklī atradās cilvēks, kurš bija cietis un kuru ugunsdzēsēji izglāba un nodeva mediķiem. Pirms VUGD ierašanās no mājas evakuējās pieci cilvēki.

Sestdien Kuldīgas novada Nīkrāces pagastā dīķī tika atrasts un izcelts bojāgājušais, kurš nodots Valsts policijas darbiniekiem. Svētdien Latgalē no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājušie - Rēzeknes novada Kaunatas pagastā un Ludzas novada Zvirgzdenes pagastā.

Savukārt svētdien VUGD saņēma izsaukumu uz Ventspils novada Jūrkalnes pagastu, kur cilvēks ar SUP dēli atradās jūrā 100 metrus no krasta un netika malā. Glābēji cilvēku izglāba un nogādāja krastā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu