Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Par kultūras ministres padomniecēm izraudzītas profesore Muktupāvela un aktīviste Zvejniece (1)

Rūta Muktupāvela
Rūta Muktupāvela Foto: Zane Bitere/LETA

Kultūras ministre Agnese Lāce (P) ir izraudzījusies divas jaunas ārštata padomnieces - politiķes ārštata padomniece kultūrpolitikas jautājumos būs Rūta Muktupāvela, savukārt ārštata padomniece sadarbībai ar nevalstiskajām organizācijām (NVO) būs Paula Zvejniece.

Kā informēja Kultūras ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale, Muktupāvela ir mākslas zinātņu doktore, Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) profesore, LKA Kultūras un mākslu institūta vadošā pētniece.

Tāpat Muktupāvela ir Latvijas Zinātnes padomes locekle, Humanitāro un mākslas zinātņu ekspertu komisijas pārstāve, Latvijas Augstskolu profesoru valdes priekšsēdētāja vietniece, Latvijas pārstāve UNESCO Starpvaldību komitejā kultūras izpausmju daudzveidības aizsardzībai un veicināšanai.

Laika posmā no 2014. līdz 2024.gadam Muktupāvela bijusi LKA rektore. No 2018. līdz 2024.gadam viņa vadījusi arī Latvijas Rektoru padomi

Savukārt Zvejniece ieguvusi augstāko izglītību Londonas Karaliskajā koledžā. Patlaban maģistrantūrā viņa studē sabiedrības vadību Latvijas Universitātē.

Iepriekš Zvejniece strādājusi biedrībā "Gribu palīdzēt bēgļiem" un bijusi Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājas Leilas Rasimas (P) palīdze. Viņa ir arī biseksuālu cilvēku atbalsta kustības "Neons" dibinātāja un valdes priekšsēdētāja.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu