Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Ukrainas vēstnieks aicina aizliegt Latvijas pašvaldībām sadarboties ar pilsētām Krievijā un Baltkrievijā (5)

Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucelovs piedalās preses konferencē, kurā informē par Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" 10 sabiedriskā transporta autobusu nosūtīšanu uz Čerņihivu un iespējām rīdziniekiem piedalīties ziedošanas akcijā, autobusus no 11. novembra līdz 14. novembrim aizpildot ar humāno palīdzību.
Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucelovs piedalās preses konferencē, kurā informē par Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" 10 sabiedriskā transporta autobusu nosūtīšanu uz Čerņihivu un iespējām rīdziniekiem piedalīties ziedošanas akcijā, autobusus no 11. novembra līdz 14. novembrim aizpildot ar humāno palīdzību. Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija saņēmusi Ukrainas vēstnieka Latvijā Anatolija Kucelova vēstuli, kurā viņš aicina ar likumu aizliegt Latvijas pašvaldībām sadarboties ar Krievijas un Baltkrievijas pilsētām.

Vēstnieks vērsis komisijas uzmanību uz vēl joprojām spēkā esošiem atsevišķu Latvijas pilsētu sadarbības līgumiem ar Krievijas un Baltkrievijas pilsētām un aicina Latvijas tiesību aktos iestrādāt, ka šādas attiecības ar agresorvalsti un tās partnervalsti tiek kategoriski nosodītas.

Ņemot vērā vēstuli, Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēdē trešdien paredzēts spriest par iespējamiem grozījumiem Pašvaldību likumā, nosakot, ka pašvaldībai ir pienākums pārtraukt sadarbību ar ārvalsts pašvaldību, ja to pieprasa Ārlietu ministrija nolūkā īstenot vienotu valsts ārpolitiku, liecina sēdes darba kārtība.

Iespējamie grozījumi paredz papildināt Pašvaldību likumu, nosakot, ka pašvaldībai vai pašvaldību biedrībai ir pienākums pārtraukt sadarbību un izbeigt sadarbības līgumu ar ārvalsts pašvaldību, pašvaldību apvienību un citām ārvalsts institūcijām, ja to pieprasa Ārlietu ministrija nolūkā īstenot vienotu valsts ārpolitiku.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu