Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Noskaties "Nulle tolerances" Latvijā – vai motobraucēji atbalsta ieceri? (2)

Motocikls uz Vanšu tilta. Ilustratīvs attēls
Motocikls uz Vanšu tilta. Ilustratīvs attēls Foto: LETA

Lai būtiski samazinātu satiksmes negadījumos cietušo un bojāgājušo skaitu, ar esošajiem pasākumiem ir par maz, secinājusi Satiksmes ministrija. Tā ierosina ieviest "nulles toleranci" jeb naudas sodus par ātruma pārkāpšanu līdz 10 kilometriem stundā. Savs viedoklis ir arī Latvijas Motobraucēju asociācijai – tā pret ieceri iebilst, vēsta raidījums "900 sekundes".

"Mēs neesam gluži pret visu to, kas samazina satiksmes negadījumus. Skandināvijā šis jautājums labi atrisināts ar ātruma ierobežojumu; braucot pa lielajām šosejām, šis sods nesākas no pirmā kilometra. Ja mēs zinām, ka smagie satiksmes negadījumi nav notikuši, pārkāpjot divus, trīs kilometrus," intervijā raidījumam pauda Latvijas Motobraucēju asociācijas sekretārs Arnis Blodons.

Vienlaikus viņš norādīja, ka smago negadījumu skaitam esot tendence samazināties un asociācija atbalsta sodu palielināšanu par būtisku ātruma pārkāpšanu.

Blodons rosina, ka jautājums jārisina kompleksi, piemēram, ieviešot papildu apdzīšanas joslas, līdzīgi kā tas ir Skandināvijas valstīs.

Plašāk "900 sekunžu" sižetā!

Nepalaid garām!
Uz augšu