Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Neizgulējies? Tava lielākā kļūda var būt nepareizi izvēlēts matracis

Monta un Dāvis ir jauns pāris, kas aizraujas ar veselīgu dzīvesveidu un meklē jaunus paņēmienus, kā labāk atgūties pēc sportošanas un ilgas darba dienas. Viņi nesen ievācās savā jaunajā mājā un šobrīd iekārto guļamistabu. Projekta "Mosties! Laiks izgulēties" trešajā sērijā uzzināsim, kā izvēlēties pareizo matraci.

Lai neapmaldītos plašajā sortimentā, ko piedāvā veikals IKEA, Monta un Dāvis konsultējas pie Zitas Osmanes, IKEA pārdošanas nodaļas vadītājas. 

Lai atrastu piemērotāko matraci, jāpievērš uzmanība tā izmēram, gulēšanas pozai un gulēšanas īpatnībām. Tiem, kuri guļ uz muguras, ieteicams izvēlēties matraci bez komforta zonām; tiem, kuri guļ uz sāniem, – ar komforta zonām, lai pleci un gurni varētu viegli iegrimt matracī, savukārt tiem, kuri guļ uz vēdera, būs piemērotāks cietāks matracis.

Foto: Pauls Zvirbulis/TVNET GRUPA

Ņemot vērā, ka Monta un Dāvis gultā guļ divatā, Osmane iesaka izvēlēties kabatas atsperu matraci: tādu, kas nodrošina kustību izolāciju.

"Mums būtiski bija tas, lai, vienam pagrozoties, otrs nakts vidū nepamostas. Šis matracis to ļoti labi izpilda!" saka Dāvis.

Foto: Pauls Zvirbulis/TVNET GRUPA

Arī Monta piebalso un norāda to kā vienu no lielākajiem plusiem.

"Mūsu galvenie kritēriji bija, lai matracis ir stingrs, elpojošs un pielāgojas mūsu ķermeņa formai," teic Monta.

Tā kā abi ikdienā strādā pie datora un daudz nodarbojas ar sportu, viņi matraci uzskata par investīciju ilgtermiņa labsajūtai. 

Foto: Pauls Zvirbulis/TVNET GRUPA

"Mēs jūtamies žirgti, priecīgi un gatavi mesties jaunos darbos!" par jaunieguvuma ietekmi teic Monta. Savukārt, atgriežoties mājās pēc garas darbadienas, viņa nevar vien sagaidīt, kad atkal iegulsies savā jaunajā matracī. 

Papildus jaunajam matracim Monta un Dāvis izvēlējās arī matrača pārvalku, lai tas kalpotu ilgāk. Tāpat viņi domā par viesiem - lai naktsmiers uz viesu dīvāna būtu daudz ērtāks, viņi IKEA atrada lielisku risinājumu – virsmatraci. To uzklājot viesistabas dīvānam, var iegūt ļoti ērtu guļamvietu.

Vairāk skaties video!

Uz augšu