Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Krāslavas mērs par drona nokrišanu uzzinājis no medijiem (3)

Medija rīcībā nonākuši attēli ar Rēzeknes novadā nokritušā "Shahed" atlūzām
Medija rīcībā nonākuši attēli ar Rēzeknes novadā nokritušā "Shahed" atlūzām Foto: LTV Ziņu dienests

Krāslavas mērs Gunārs Upenieks Latvijas Televīzijas raidījumā "Kas notiek Latvijā?" apliecināja, ka viņš par Krievijas drona nokrišanu Rēzeknes novadā uzzinājis no masu medijiem, nevis no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem. 

Uz diskusiju bija aicināts aizsardzības ministrs Andris Sprūds ("Progresīvie"), bijušais ministrs Artis Pabriks ("Latvijas attīstībai"), Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš, NBS Gaisa spēku komandieris Viesturs Masulis, bijušais NBS Gaisa spēku komandieris Aleksandrs Stepanovs, Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks (Latvijas Zemnieku savienība), kā arī uzņēmējs un dronu entuziasts Kārlis Krastiņš.

Aizsardzības ministrs Sprūds solīja izvērtēt, kas būtu jādara citādāk attiecībā uz pašvaldību un iedzīvotāju informēšanu.

Sprūds arī nenosauca, cik ilgi sestdienas rītā Krievijas militārais drons atradās Latvijas gaisa telpā un cikos tas šķērsoja robežu, uzsverot, ka šādu informāciju nevar sniegt, savukārt Gaisa spēku komandieris Masulis norādīja, ka ka Latvijas gaisa telpa tiek novērota divdesmit četras stundas diennaktī un arī sestdien esot strādājuši visi esošie radari.

Video: Aizsardzības ministrija: Latvijā nokritušais Krievijas drons bijis aprīkots ar sprāgstvielām

"Ir jāatzīst godīgi, ka mēs nebijām šai situācijai gatavi," tā bijušais aizsardzības ministrs Pabriks. Viņš arī mudināja atslepenot vismaz daļu informācijas par notikušo, piemēram, par trajektoriju, pa kuru drons pārvietojās Latvijas teritorijā.

Visu raidījumu skatieties šeit.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu