Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Izraēlas triecienos Rietumkrastā nogalināti astoņi palestīnieši

Foto: ALAA BADARNEH / EPA

Izraēlas armijas veiktos triecienos okupētajā Rietumkrastā trešdien tika nogalināti astoņi palestīnieši, paziņoja Palestīnas pašpārvaldes Veselības ministrija un Sarkanais Pusmēness.

Izraēlas armija apstiprināja, ka veikusi gaisa triecienus divās vietās.

Armijas paziņojumā teikts, ka tās spēki iesaistījās "pretterorisma operācijā" Tubasas rajonā Rietumkrasta ziemeļos un vēlāk veica citu triecienu Tulkaremas pilsētai.

Aculiecinieks stāstīja, ka Izraēlas spēki trešdienas rītā "iebrukuši" Tubasas pilsētā un netālu esošajā Tamunas pilsētā.

Armija ziņoja par apšaudēm un gaisa triecienu, kas trāpījis pieciem kaujiniekiem, kuri "radīja draudus" karavīriem.

Palestīniešu Sarkanā Pusmēness biedrība paziņoja, ka "Izraēlas gaisa triecienu rezultātā" Tubasā nogalināti pieci cilvēki.

Armija paziņoja, ka Izraēlas aviācija "deva triecienu un likvidēja teroristu šūniņu, kuras sastāvā bija pieci ar sprāgstvielām bruņoti teroristi, kas radīja draudus [Izraēlas] spēkiem". Reida laikā tika aizturēti vairāki aizdomās turētie un tika demontēta automašīna, kas bija aprīkota ar sprāgstvielām.

Vēlāk trešdien pašpārvaldes Veselības ministrija ziņoja, ka Izraēlas gaisa triecienā automašīnai nogalināti trīs cilvēki pie Tulkaremas un viņu līķi aizvesti un vietējo slimnīcu.

Izraēlas armija paziņoja, ka gaisa spēki "veica gaisa triecienu pretterorisma operācijas laikā" Tulkaremā. Tā neprecizēja mērķi un neziņoja par upuriem.

Saskaņā ar Palestīnas pašpārvaldes Veselības ministrijas datiem Rietumkrastā kopš 7.oktobra Izraēlas armija vai ebreju kolonisti nogalinājuši vismaz 665 palestīniešus.

Šajā laikā palestīniešu uzbrukumos Rietumkrastā nogalināti vismaz 24 izraēlieši, tai skaitā drošības spēku pārstāvji.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu