Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Video Ekspertu diskusija: Rīga bez graustiem jeb kā panākt degradēto teritoriju sakopšanu pilsētā? (1)

Foto: Publicitātes foto

Vadošais jauno daudzdzīvokļu projektu attīstītājs “Bonava Latvija” noslēdzis lielākā jauno mājokļu projekta “Krasta kvartāls” būvniecību Latgales priekšpilsētā. Projekta ietvaros ne tikai uzbūvētas sešas daudzdzīvokļu mājas ar 566 funkcionāliem dzīvokļiem, bet arī sakopta un labiekārtota degradēta teritorija ar kopējo platību 3,7 ha platībā.

Aktualizējot nepieciešamību ilgtermiņā Rīgā īstenot projektus, kas vērsti ne tikai uz dzīvojamā fonda vai komercplatību būvniecību, bet arī uz degradēto teritoriju plānveidīgu sakopšanu, “Bonava Latvija” 12. septembrī no plkst. 12.00 līdz 13.00 organizē ekspertu diskusiju “Rīga bez graustiem jeb kā panākt degradēto teritoriju sakopšanu pilsētā?”

Vai Rīgai ir plāns, kā attīstīt un atjaunot degradētās teritorijas? Kādas ir pasaules tendences un piemēri, lai sakārtotu šādas pilsētu vietas? Kāda ir attīstītāju pieredze, būvējot projektus, kas atrodas, piemēram, agrāko rūpnīcu vai vecu graustu rajonos? Kā panākt balansu starp biznesa un pilsētas interesēm, lai neatbaidītu attīstītāju vēlmi būvēt? Kādas ir pasaules tendences un labie piemēri, ko darīt ar pilsētu centriem, lai tajos atgrieztos iedzīvotāji?

Uz šiem un citiem jautājumiem diskusijas laikā atbildes centīsies rast Rīgas domes Attīstības komitejas priekšsēdētāja Inese Andersone, jauno projektu attīstītāja “Bonava Latvija” valdes priekšsēdētājs Mareks Kļaviņš, biedrības “Rīgas apkaimju alianse” valdes priekšsēdētājs Māris Jansons, SIA “Grupa93” direktors Neils Balgalis un biedrības “Pilsēta cilvēkiem” pārstāvis Mārtiņš Kozlovskis.

Diskusijas tiešraidi iespējams vērot Bonava Latvijas Facebook kontā un portālā TVNET.

Raksts tapis sadarbībā ar "Bonava Latvija"

Svarīgākais
Uz augšu