Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

VIDEO: Sāpes sprandā un bezmiegs? Pie vainas var būt tavs spilvens

Monta un Dāvis ir jauns pāris, kas aizraujas ar veselīgu dzīvesveidu un meklē jaunus veidus, kas palīdzētu labāk atgūties pēc sporta aktivitātēm un garas darba dienas. Viņi nesen ievācās savā jaunajā mājā un šobrīd iekārto guļamistabu. Projekta "Mosties! Laiks izgulēties." otrajā sērijā uzzināsim, kā izvēlēties pareizo spilvenu?

Izvēlēties pareizo spilvenu ne vienmēr ir viegli, jo jāņem vērā daudz elementu, tostarp spilvena materiāls, forma, izmērs un citi.

Sertificēta fizioterapeite, sporta zinātnes doktore un anatomijas docente Ieva Zvīgule uzsver, ka, lai pareizi izvēlētos spilvenu, ir jādomā par divām galvenajām lietām – gulēšanas pozu un spilvena cietību. Video viņa sniedz vērtīgus padomus miega kvalitātes uzlabošanai, savukārt Monta un Dāvis atklāj, kā viņiem veicās, izvēloties savām vajadzībām piemērotākos spilvenus un dalās ar pirmajiem iespaidiem pēc to izmēģināšanas.

Lūk, Montas un Dāvja izvēlēto spilvenu TOP3:

KLUBBSPORRE ergonomiskais spilvens sniedz divu veidu komfortu — mīkstas putas vienā pusē un dzesējošs gels otrā pusē, nodrošinot vēsu un nomierinošu miega vidi.

"Man ļoti patīk, ka tas noņem spriedzi no kakla un galvas," saka Monta.

Putas ar formas atmiņu ļauj galvai, kaklam un pleciem atpūsties, mazinot spiedienu un spriedzi. Tas uztur vienmērīgu temperatūru, un tās kodolā ir mazi caurumiņi, lai gaiss varētu cirkulēt un izvadīt mitrumu.

Foto: Pauls Zvirbulis/TVNET GRUPA

Mīkstais auduma pārvalks ir elpojošs un izvada mitrumu. Viegli uzturēt tīru un svaigu, jo noņemamo pārvalku var mazgāt veļasmašīnā.

Viegli kopjams ir arī SKOGSFRÄKEN spilvens, kas iegādāts Montas un Dāvja viesiem. Tas ir augsts, viegli kopjams un izgatavots no kombinēta kokvilnas un liocela auduma, pildīts ar dobām šķiedrām no otrreizējās pārstrādes avotiem. Šis spilvens nodrošina sausu un ērtu gulēšanas vidi, jo liocela/kokvilnas audums labi elpo, veicinos gaisa cirkulāciju un mitruma iztvaikošanu. Spilvenu var mazgāt veļasmašīnā 60 °C temperatūrā, kas iznīcina putekļu ērcītes.

Savukārt Dāvis dod priekšroku BERGVEN - augstam spilvenam ar mīkstu, austas kokvilnas apvalku, kas pildīts ar pīļu dūnām un spalvām.

"Man patīk gulēt uz sāniem!" kā galveno iemeslu, izvēloties šo spilvenu, uzskaita Dāvis. 

Foto: Pauls Zvirbulis/TVNET GRUPA

Elastīgo dūnu un spalvu slāni ieskauj mīksts dūnu un spalvu pildījums. Tas sniedz labu atbalstu un mazina spiedienu uz kaklu un pleciem, palīdzot atslābināties. Dubultā vīle nodrošina vairāk vietas pildījumam, lai tas varētu pārvietoties. Pateicoties tam, spilvens ir pilnīgs un sniedz lielisku atbalstu.

Miega vide būs sausa un ērta, jo kokvilnas audums ir labi elpojošs, palīdzot gaisam cirkulēt un mitrumam iztvaikot. Spilvenu var mazgāt veļasmašīnā 60 °C temperatūrā, kas iznīcina putekļu ērcītes. Spilvena augstums ir lieliski piemērots tiem, kuri guļ uz sāniem vai uz muguras.

Vairāk skaties video!

Uz augšu