Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Krievijā sāk tiesāt Navaļnija advokātus (3)

Foto: ALEXANDER NEMENOV/AFP/Scanpix

Krievijā ceturtdien sākta prāva pret ieslodzījumā mirušā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija advokātiem, kas apsūdzēti "ekstrēmismā".

Navaļnijs nomira februārī Arktikas cietumā, kur viņš izcieta 19 gadu cietumsodu par "ekstrēmistu" organizācijas vadīšanu.

Opozicionāra atbalstītāji Navaļnija nāvē vaino diktatoru Vladimiru Putinu.

Pēc Navaļnija nāves Krievijas varasiestādes ir pastiprinājušas kampaņu pret Kremļa kritiķa atbalstītājiem, sabiedrotajiem un ģimeni – ir aizturēti žurnālisti, kas atspoguļoja viņa tiesas sēdes, un viņa atraitne Jūliju Navaļnaja iekļauta "teroristu un ekstrēmistu" melnajā sarakstā.

Foto: ALEXANDER ZEMLIANICHENKO/AP/Scanpix

Ceturtdien Vladimiras apgabala tiesā sākās trīs viņa bijušo advokātu – Vadima Kobzeva, Alekseja Ļipcera un Igora Serguņina – tiesas prāva, ziņo AFP žurnālisti, kas atradās tiesas zālē.

Šie trīs advokāti, kas tika aizturēti 2023.gada oktobrī, ir apsūdzēti par dalību "ekstrēmistu" organizācijā, un maksimālais sods par to ir seši gadi cietumā.

Izmeklētāji apgalvo, ka viņi nodevuši ziņas ieslodzītā Navaļnija un viņa domubiedru starpā, palīdzot Kremļa kritiķim turpināt aizliegtās politiskās aktivitātes, atrodoties ieslodzījumā.

Tolaik Navaļnija komanda skaidroja, ka advokātu aizturēšana ir mēģinājums vēl vairāk izolēt Navaļniju cietumā, kur viņš lielāko daļu laika pavadīja vieninieka kamerā.

Pirmstiesas sēdē Serguņins atzina savu vainu, ziņo neatkarīgie mediji, savukārt Kobzevs un Ļipcers apsūdzības noraidīja.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu