Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Kurzemē par tālruņa lietošanu pie stūres apturēti septiņi automašīnu vadītāji (1)

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts policija

Vakar, 11.septembrī, Valsts policijā sākti 17 administratīvo pārkāpumu procesi pret transportlīdzekļu vadītājiem par viedierīču lietošanu pie transportlīdzekļa stūres. Septiņi no šiem šoferiem apturēti Kurzemē. Trīs – Liepājas pusē, un pa diviem Kuldīgas un Saldus pusē.

Liepājā apturētajam transportlīdzekļa vadītājam konstatēts vēl viens pārkāpums – vadītāja personu apliecinošajā dokumentā norādītais uzvārds neatbilst transportlīdzekļa vadītāja apliecībā esošajam un 30 dienu laikā transportlīdzekļa vadītājs apliecību nav apmainījis pret jaunu.

Tadaiķu pagastā apturētais automašīnas vadītājs ne vien lietoja tālruni, turot to pie auss, bet arī pārvietojās laikā, kad ir spēkā transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums.

Pret visiem transportlīdzekļu vadītājiem sākti administratīvo pārkāpumu procesi par tālruņa, piezīmjdatora, planšetdatora vai viedierīces lietošanu, ja transportlīdzeklis atrodas kustībā, izņemot gadījumus, kad tālruni, piezīmjdatoru, planšetdatoru vai viedierīci izmanto brīvroku režīmā.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu, par šādu administratīvu pārkāpumu piemēro naudas sodu velosipēda vai elektroskrejriteņa vadītājam no 10 līdz 30 eiro, bet cita transportlīdzekļa vadītājam - no 25 līdz 100 eiro.

Mobilo ierīču lietošana autovadīšanas laikā novērš transportlīdzekļa vadītāja uzmanību no ceļa, kā rezultātā šoferis kļūst izklaidīgs, bet situācija uz ceļa var mainīties jebkurā brīdī – uz ceļa var parādīties gājējs, velosipēdists, meža zvērs vai kāds šķērslis vai dziļāka bedre. Valsts policija atgādina, ka saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu, transportlīdzekļa vadītājam ir aizliegts lietot tālruni, ja transportlīdzeklis atrodas kustībā, izņemot gadījumus, kad tālruņa aparāts tiek izmantots brīvroku režīmā.

Nepalaid garām!
Uz augšu