Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Putins: Ukrainas triecieni Krievijā, izmantojot augstas precizitātes Rietumu ieročus, nozīmētu NATO iesaisti konfliktā (34)

Krievijas diktators Vladimirs Putins.
Krievijas diktators Vladimirs Putins. Foto: ALEXEI DANICHEV/AFP

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka Ukrainas triecieni Krievijas teritorijā, izmantojot augstas precizitātes Rietumu ieročus, nozīmētu, ka "NATO valstis tiešā veidā piedalās militārajā konfliktā", vēsta Krievijas neatkarīgais medijs "Meduza".

Saskaņā ar Putina teikto, Ukraina pati saviem spēkiem šādus triecienus nevar veikt – tie var tikt īstenoti tikai ar datiem, kas iegūti no NATO satelītiem, kuru Ukrainai neesot.

Tāpat Putins uzskata, ka tikai alianses militārpersonas šo raķešu sistēmās var ievadīt lidojuma mērķus.

"[Kad mēs runājam par lēmumu atļaut šādus triecienus], mēs runājam par to, vai NATO valstis plāno pieņemt lēmumu par tiešu iesaisti šajā militārajā konfliktā," sacīja Putins.

Putins uzskata – ja šis lēmums tiks pieņemts, tas "mainīs konflikta būtību", un tas nozīmēs, ka NATO valstis tieši karo ar Krieviju.

Jau ziņots, ka Lielbritānija jau esot pieņēmusi lēmumu atļaut Ukrainai izmantot spārnotās raķetes "Storm Shadow" triecieniem mērķiem Krievijas iekšienē, atsaucoties uz avotiem valdībā, 12. septembrī vēsta britu laikraksts "The Guardian".

Laikraksts norāda, ka Londona publisku paziņojumu par atļauju ukraiņiem izmantot tālas darbības rādiusa raķetes Krievijas iekšienē esošo mērķu apšaudīšanai uzskata par "pārāk provokatīvu".

Avoti arī izteikušies, ka Ukraina, domājams, raķetes "Storm Shadow" pret mērķiem Krievijā varēs izmantot ar zināmiem ierobežojumiem, "lai izvairītos no neapdomātiem un nevajadzīgiem uzbrukumiem".

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu