Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Izraēla atsauc "Al Jazeera" žurnālistu preses akreditācijas

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ralf Liebhold/Shutterstock

Izraēla ceturtdien paziņoja, ka atņem valstī strādājošajiem Katarā bāzētā telekanāla "Al Jazeera" žurnālistiem preses akreditācijas.

"Valdības Preses birojs (VPO) atsauc Izraēlā strādājošo "Al Jazeera" žurnālistu (preses) kartes," teikts paziņojumā. "Tas ir plašsaziņas līdzeklis, kas izplata nepatiesu saturu, kas ietver kūdīšanu pret izraēliešiem un ebrejiem, un rada draudus (Izraēlas) karavīriem."

Pēc avota teiktā, pagaidām lēmums tiks piemērots četriem "Al Jazeera" pilna laika žurnālistiem, kuri ir vai nu Izraēlas pilsoņi, vai anektētās Austrumjeruzalemes palestīnieši.

Pārējie "Al Jazeera" darbinieki šajā valstī, galvenokārt video producenti un fotogrāfi, kurus valdība uzskata par tādiem, kas aktīvi neveido saturu, saglabās Izraēlas preses kartes.

Preses karte nav obligāta žurnālista darbam Izraēlā, taču bez tās praktiski nav iespējams iekļūt Izraēlas parlamentā vai ministrijās, kā arī piekļūt militārajai infrastruktūrai.

Izraēlas valdība pirms četriem mēnešiem aizliedza "Al Jazeera", gan bloķējot piekļuvi telekanāla saturam Izraēlā, gan aizliedzot raidsabiedrībai strādāt valsts teritorijā.

Izraēla kritizē telekanālu, ka tā materiāli par karu Gazas joslā neesot objektīvi.

Izraēlas parlaments pieņēmis likumu, kas ļauj valdībai slēgt un aizliegt ārvalstu raidsabiedrības, ja tiek atzīts, ka tās rada draudus valsts drošībai.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu