Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Venss: Trampa "miera plāns" varētu ietvert demilitarizēto zonu starp Ukrainu un Krieviju (40)

Foto: Dia Dipasupil / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Republikāņu partijas viceprezidenta kandidāts Dž. D. Venss nesenā intervijā izteicies, ka ASV prezidenta kandidāta Donalda Trampa plāns kara Ukrainā izbeigšanai ietver īpašas demilitarizētās zonas izveidi starp Ukrainu un Krieviju, vēsta medijs "Kyiv Independent".

Republikāņu prezidenta kandidāts Tramps iepriekš izteicies, ka ievēlēšanas gadījumā 24 stundu laikā izbeigšot Krievijas uzsākto karu. Taču Tramps nav sīkāk paskaidrojis, kā plāno to izdarīt.

Medijos izskanējušas versijas, ka Tramps varētu izdarīt spiedienu uz Ukrainu, lai tā piekristu atdot Krievijai Krimu un okupētās teritorijas Donbasā. Pērnā gada maijā Tramps paziņoja, ka ievēlēšanas gadījumā negarantēšot militārās palīdzības turpināšanu Ukrainai.

Venss intervijā "YouTube" personībai Šonam Raienam sacīja, ka Tramps centīšoties pulcēt pie sarunu galda Krievijas, Ukrainas un Eiropas politiķus, lai "izdomātu, kā izskatīsies mierīga vienošanās".

Venss norādīja, ka plāns varētu ietvert tā dēvētās demilitarizētās zonas izveidošanu starp Ukrainu un Krieviju, kas, domājams, nofiksētu pašreizējo frontes līniju.

Plāns ietvertu vēl citus elementus. Piemēram, Ukraina saglabātu suverenitāti, bet tai būtu jādod Krievijai garantijas, ka Ukraina nepievienosies NATO, teica Venss.

Venss intervijā izteicās, ka "Krievijai nevajadzēja uzbrukt Ukrainai", bet Ukrainai arī esot "daudzas problēmas ar korupciju".

"Būsim atklāti, tam ir liels sakars ar naudu," teica Venss, piebilstot, ka daudzi kari ir "cīņa par resursiem". Viceprezidenta kandidāts raksturoja Ukrainu kā ļoti "resursiem bagātu valsti".

Venss iepriekš iestājies pret ASV militārās palīdzības Ukrainai turpināšanu. 

ASV prezidenta vēlēšanas notiks šī gada 5.novembrī. Par ASV prezidenta amatu cīnīsies republikāņu kandidāts Donalds Tramps un demokrātu kandidāte Kamala Herisa

Sabiedriskās domas aptaujas rāda, ka Herisa šobrīd izrāvusies nedaudz priekšā Trampam.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu