Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

SAJŪTI ĀGENSKALNU "Selfijs" ar eksprezidenti un kāzinieki Āgenskalna tirgū: Māra Sleja izbraukā sirdsāģīti*

4. sērija
Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

Āgenskalns - Rīgas pērle, kurā tik viegli iemīlēties. Iepriekšējos "Sajutīsim Āgenskalnu" raidījumos iepazinām Kristu, Jāni un Gerdu, kuri parādīja savus āģīša mīļākos pieturpunktus. Šajā sērijā ļausimies vēl vienam ceļojumam cauri Āgenskalnam, jo kāpēc gan ne? Te vienmēr ir patīkami atgriezties!

Aiziet, sajutīsim Āgenskalnu!

Raidījuma vadītāja Māra Sleja atklāj, ka bieži braukā pa Āgenskalnu ar velosipēdu, taču katru reizi atklāj ko jaunu. "Šo skatu ar Āgenskalna "Eifeļtorni" - vēl nebiju redzējusi!" viņa norāda uz 110 metru augsto Āgenskalna televīzijas torni.

Tālāk viņas ceļi ved uz Ojāra Vācieša muzeju. "Runā, ka šeit, apkārt Māras dīķim, katru dienu ar bereti galvā apiet dzejoļa "Astoņi kustoņi" autors Ojārs Vācietis," saka Māra un noskaita dzejoli no galvas.

Foto: Ekrānuzņēmums

Taču tā nebūt nav vienīgā kultūras vieta, kurp Māra devusies:

"Es jums atklāšu vienu noslēpumu: es nekad neesmu bijusi Smiļģa muzejā!"

"Vēl viena maza oāzīte Āgenskalna vidū!" spriež viņa. Muzejā Māra arī tiek pie "selfija" ar Vairu Vīķi-Freibergu. Nu, ne gluži. Taču muzeju rotā foto ar eksprezidenti par godu aktiera Jāņa Kubiļa 100. jubilejai. 

No muzeja līdz tirgum, no tirgus līdz parkam, no parka līdz bibliotēkai - tas viss ir šeit, sirdsāģītī*! Un ir tik patīkami šeit atgriezties atkal un atkal!

Foto: Ekrānuzņēmums
Foto: Ekrānuzņēmums

(*Sirdsāģītis - atvasināts no vārda sirdsāķītis un āģītis (Āgenskalns).)

Noskaties iepriekšējās sērijas šeit!

Raksts tapis sadarbībā ar "Mārpagalmi".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu