"Ceturtdien es izlasīju komentāru par to bērnu, kurš saslimis ar difteriju. Lielākā daļa sabiedrības saprātīgi komentē, ka nedrīkst nevakcinēt. Taču viena bija ierakstījusi: "Ā, tā taču "big pharma"! Var taču difteriju izārstēt!" 

"Ko? Nevar izārstēt, ja tagad jāvakcinē?" Un tad es atceros šo mammu, saku: "Absolūta tumsonība un nežēlība!" uzskata Rozentāle. Sarunā ar portālu TVNET viņa ne tikai stāsta par to, kāda pašlaik ir vakcinācijas aptvere stacionāra vakcinācijas kabinetos, bet arī par vakcināciju kopumā, kā arī atgādina visiem pa rokai turēt savas potēšanas pases – gluži kā eID karti, pasi vai autovadītāja apliecību.

"Man pašai bieži jautā: vai es vakcinējos? Tad es atbildu, ka pret visu," sacīja Rozentāle. Viņa aicina ne tikai vakcinēties, bet arī katram pašam sekot līdzi savām revakcinācijas nepieciešamībām, kā arī – turēt vienmēr pa rokai savas potēšanas pases.

"Man daži pacienti saka: man ir sirsniņa slima, nierītes arī, vēl man ir bronhiālā astma un citas slimības... Vai būs labi, ka es potēšos? Es saku, ka ne tikai būs labi, bet, jo vairāk slimību, jo vajag vairāk pasargāties! Jo tā infekcija var būt pēdējais piliens, kāpēc cilvēks aiziet mūžībā," uzsvēra stacionāra "Latvijas Infektoloģijas centrs" galvenā ārste.