Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Par spīti Ķīnas iebildumiem Vācijas karakuģis dosies cauri Taivānas šaurumam

Foto: GREG BAKER/AFP/Scanpix

Neraugoties uz Pekinas protestiem, Vācijas karaflotes kuģis gatavojas doties cauri Taivānas šaurumam, kas atdala Ķīnu un Taivānu, piektdien pavēstīja Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss.

"Vēstījums ir ļoti vienkāršs, un mēs vienmēr esam to pauduši un es vienmēr esmu to paudis - starptautiskie ūdeņi ir starptautiskie ūdeņi," uzrunājot žurnālistus, sacīja ministrs.

Pēdējās dienās Vācijas augstākās aizsardzības amatpersonas ir noraidījušas Ķīnas apgalvojumus, ka Vācijas karakuģa nosūtīšana caur Taivānas šaurumu būtu uzskatāma par provokāciju.

Ķīna demokrātiski pārvaldīto Taivānu uzskata par separātisku provinci un Taivānas šauruma ūdeņus - par Ķīnas, nevis starptautiskiem ūdeņiem.

Karakuģis "Baden-Württemberg" un atbalsta kuģis "Frankfurt am Main" piektdien bija izvietoti tā, lai dotos šajā jūras reģionā, liecina tīmekļa vietnes informācija.

Ja fregate dosies cauri Taivānas šaurumam, tā būs pirmā reize kopš 2002.gada, kad Vācijas jūras spēku kuģis ir izvēlējies šo maršrutu.

"Tas ir īsākais maršruts. Ņemot vērā laikapstākļus, tas ir drošākais maršruts, un tie ir starptautiskie ūdeņi, tāpēc mēs dodamies cauri," sacīja Pistoriuss.

Arī citu valstu, arī ASV, karakuģi iepriekš devušies cauri šim šaurumam, izraisot Pekinas protestus.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu