Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Igaunijas uzņēmējs Vendelins pārdod "Apollo Group" un "MM Grupp" mazākuma akcijas

Igaunijas kinoteātris "Apollo Kino" iepirkšanās un izklaides centrā "Akropole".
Igaunijas kinoteātris "Apollo Kino" iepirkšanās un izklaides centrā "Akropole". Foto: Edijs Pālens/LETA

Igaunijas uzņēmējs Marguss Linnamē no sava biznesa partnera Ivara Vendelina iegādāsies visas viņam piederošās izklaides un ēdināšanas uzņēmumu pārvaldītāja "Apollo Group" un tā mātesuzņēmuma "MM Grupp" mazākuma akcijas, piektdien paziņoja "Apollo Group" un "MM Grupp".

Kad būs pabeigts darījums, "Apollo Group" pilnībā piederēs holdingam "MM Grupp", savukārt "MM Grupp" īpašnieki būs Linnamē ar 98% akciju un Āre Kurists ar 2% akciju.

Līdz šim Linnamē piederēja 78% "MM Grupp" akciju, bet Vendelinam - 20% akciju.

Darījuma summa netiek atklāta.

"Apollo Group" un MM Grupp" paziņojumā teikts, ka Vendelins arī turpmāk piedalīsies "Apollo Grupp" darbībā, taču nolēmis pārdot akcijas, jo vēlas paplašināt savas uzņēmējdarbības intereses nekustamā īpašuma jomā.

"Apollo Group" pieder grāmatnīcas "Apollo", kinoteātri "Apollo", filmu izplatīšanas kompānija "Baltic Film Distribution", sulu bāri "Blender", saldējuma kafejnīcas "IceCafe", restorāni "O'Learys", "Vapiano", "MySushi" un ātrās ēdināšanas tīkls "KFC", kā arī 75% daļa uzņēmumā "Lido".

"MM Grupp" uzņēmumu vidū ir arī mediju koncerns "Postimees Grupp", telekanālu un radiostaciju kompānija "Duo Media Networks", medicīnas aprīkojuma tirgotājs "Semetron" un ultrakondensatoru ražotājs "Skeleton Technologies Group". Informācijas aģentūra LETA ir daļa no starptautiskas mediju un monitoringa grupas, kuras akciju turētājs ir "MM Grupp".

Svarīgākais
Uz augšu