Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Kuldīgas slimnīcā sagaidīts šā gada 300. bērniņš (1)

Kuldīgas slimnīcas valdes priekšsēdētājs Andris Aniņš sveic 2024.gada 300. jaundzimušā vecākus
Kuldīgas slimnīcas valdes priekšsēdētājs Andris Aniņš sveic 2024.gada 300. jaundzimušā vecākus Foto: Publicitātes foto

11. septembrī Kuldīgas slimnīcā sagaidīts šā gada 300. bērniņš. Tas ir puisītis Lūkass no Saldus novada. Lūkass pasaulē nāca, klātesot arī tētim. Šogad Kuldīgas slimnīcā ir lielākais ģimenes dzemdību skaits pēdējo trīs gadu laikā. 300. bērniņa vecāki saņēma apsveikumu no Kuldīgas slimnīcas vadības un ģimenes palātu par brīvu.

Kuldīgas slimnīcas 2024. gada 300. bērniņa vecāki Dana Veita un Krists Kalniņš ir Saldus novada Ošenieku pagasta iedzīvotāji. Lūkass viņiem ir pirmdzimtais, bet rados mazajam ir jau četri brālēni. Vecākajam no tiem tūlīt paliks 17 gadi bet jaunākajam seši mēneši. Vislepnākā no Lūkasa radu saimes ir vecmāmiņa Dace, kura nu ir sagaidījusi jau piekto mazdēlu.

Lūkass pasaulē nāca, klātesot arī tētim Kristam, kuram bija divi svarīgi uzdevumi – sniegt emocionālu atbalstu sievai un pārgriezt nabas saiti dēlam. “Novēlam, lai arī citi vecāki ir atbalsta plecs viens otram!” saka Krists un Dana.

Kuldīgas slimnīcas valdes priekšsēdētājs Andris Aniņš un vecākā vecmāte Inga Losāne sveic 2024.gada 300. jaundzimušā vecākus
Kuldīgas slimnīcas valdes priekšsēdētājs Andris Aniņš un vecākā vecmāte Inga Losāne sveic 2024.gada 300. jaundzimušā vecākus Foto: Publicitātes foto

Ģimenes dzemdību skaitam Kuldīgas slimnīcā ir tendence augt. Ja 2022. gadā, tēvam klātesot, piedzima vien trešā daļa bērnu, tad šogad tie ir jau vairāk par pusi no kopējā jaundzimušo skaita.

Ģimenes dzemdību skaita pieaugumu Kuldīgas slimnīcā galvenokārt veicina divi svarīgi faktori - saprotošā un profesionālā attieksme no dzemdību nodaļas personāla un mājīgās ģimenes palātas. “Personāls ir ļoti atsaucīgs, izskaidro visus neskaidros jautājumus, omulīga pēcdzemdību ģimenes palāta. Ļoti priecājamies, ka mums abiem ir iespēja būt kopā ar dēliņu viņa pirmajās dzīves dienās,” saka vecāki.

2024. gada 300. bērniņam Kuldīgas slimnīca dāvina ģimenes palātu par brīvu. Jo Kuldīgas slimnīca ir labākā vieta, kur piedzimt.

Foto: Publicitātes foto
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu