Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

ASV piemēro sankcijas mediju grupai “Russia Today” un Dmitrijam Kiseļovam

Dmitrijs Kiseļovs
Dmitrijs Kiseļovs Foto: Reuters/ScanPix

ASV Finanšu ministrija ir iekļāvusi sankciju sarakstā Krievijas propagandistu Dmitriju Kiseļovu, mediju grupu “Russia Today”, ziņu aģentūru TV-Novosti, kā arī ziņu aģentūru “Eurasia” un tās dibinātāju Nelliju Parutenko. “Russia Today” ietilpst arī “ziņu” aģentūra “RIA Novosti” un radio “Sputnik”.

“Russia Today” ģenerāldirektora amatu ieņem Dmitrijs Kiseļovs. TV-Novosti ir RT TV kanāla juridiskā persona, ko vada Margarita Simonjana. Savukārt “Eurasia” piešķir dotācijas, lai “stiprinātu savstarpēji izdevīgus integrācijas procesus postpadomju telpā, vienlaikus saglabājot tautu nacionālo identitāti”, un organizē ceļojumus uz Krieviju. Tās dibinātāja Nellija Parutenko ir Moldovas pilsone.

Par jaunajām sankcijām kļuva zināms, kad Vašingtona publiski apsūdzēja RT, ka tā strādā Krievijas izlūkdienestu labā un vāc līdzekļus Krievijas armijas finansēšanai Ukrainā.

Vienlaikus ASV, Apvienotā Karaliste un Kanāda paziņoja par diplomātisku kampaņu, lai atklātu Krievijas propagandistu iejaukšanos demokrātiskajos procesos visā pasaulē.

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens nosauca ziņu aģentūras, kam piemēro sankcijas, par “izlūkošanas funkciju veicējām”. Turklāt viņš apsūdzēja tās par iejaukšanos vēlēšanās visā pasaulē, jo īpaši Moldovā.

4.septembrī ASV sankcijas tika piemērotas televīzijas kanālam RT, tā vadītājai Margaritai Simonjanai un viņas kontrolētās “troļļu fabrikas” darbiniekiem, kas veidoja un izplatīja saturu, kura mērķis bija stiprināt iekšēju šķelšanos ASV, šim nolūkam algojot ASV ietekmīgas personas.

ASV Tieslietu departaments arī paziņoja par apsūdzībām pret diviem šī propagandas kanāla darbiniekiem par ārvalstu aģentu prasību pārkāpšanu un naudas atmazgāšanu.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu