Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Foto Neraugoties uz aicinājumu pāvests Francisks nepiedalīsies Parīzes Dievmātes katedrāles atklāšanā (1)

Pāvests Francisks
Pāvests Francisks Foto: EPA /Scanpix

Pāvests Francisks piektdien paziņoja, ka viņš nepiedalīsies Parīzes Dievmātes katedrāles atklāšanā decembrī, noliedzot ziņas par savu ierašanos.

Uz jautājumu, ko kāds franču žurnālists uzdeva viņam pāvesta lidmašīnā, ar kuru viņš atgriezās Romā pēc garās Āzijas un Klusā okeāna reģiona valstu turnejas, Francisks atbildēja: "Es nebraukšu uz Parīzi. Es nebraukšu uz Parīzi," nesniedzot sīkākus paskaidrojumus.

Pagājušā gada decembrī Francijas prezidents Emanuels Makrons paziņoja, ka ir uzaicinājis pāvestu uz katedrāles atklāšanu.

Franciska paziņojums izskanēja dažas dienas pēc tam, kad dažādos medijos bija izskanējušas ziņas, ka katoļu baznīcas galva apmeklēs pirmo misi atjaunotajā katedrālē, kas paredzēta 8.decembrī.

Foto: Makrons apmeklē restaurācijā esošo Parīzes Dievmātes katedrāli

2019.gada 15.aprīļa vakarā katedrālē izcēlās ugunsgrēks, kas nodarīja plašus postījumus pasaulslavenajam dievnamam. Ugunsdzēsējiem izdevās izglābt 850 gadus senās būves akmens pamatstruktūru, taču liesmas iznīcināja jumtu un citas katedrāles būvdetaļas. Sagāzās arī smaile, kas ir būtiska katedrāles aprišu iezīme.

Katedrāles jumts un smaile jau ir atjaunoti un sastatnes pakāpeniski tiek nojauktas.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu