Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

"Imigranti no Haiti ēd suņus un kaķus" – Trampa izteikumi noved pilsētu pie spridzināšanas draudiem (13)

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps.
Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps. Foto: Evan El-Amin/Shutterstock

Pēc ASV eksprezidenta Donalda Trampa apgalvojumiem, ka Springfīldā imigranti no Haiti ēd suņus un kaķus, ASV Ohaio štata pilsēta piektdien, 13. septembrī, saņēmusi elektroniskajā pastā draudus par skolās un valdības iestādēs ievietotiem spridzekļiem.

Tajās bija teikts, ka Springfīldas mēra un citu pilsētas amatpersonu mājās ievietoti spridzekļi. Tika draudēts arī uzspridzināt Springfīldas domi, vairākas skolas un citas iestādes.

Visas šīs ēkas tika evakuētas un pārmeklētas. Spridzekļi tajās netika atrasti. Līdzīgi draudi tika saņemti arī ceturtdien.

Draudu vēstulēs bija pieminēts imigrantu pieplūdums no Haiti.

Tramps otrdien televīzijas debatēs ar ASV viceprezidenti Kamalu Herisu apgalvoja, ka imigranti no Haiti ēd Springfīldas iedzīvotāju mājdzīvniekus. Līdzīgus apgalvojumus par imigrantiem izteikuši arī citi Trampa kampaņas cilvēki, tai skaitā ASV republikāņu viceprezidenta amata kandidāts Ohaio senators Džei Dī Venss.

Springfīldas mērs Robs Rū piektdien intervijā telekanālam "NewsNation" sacīja, ka Trampa apgalvojumi vienkārši nav patiesi un piesaista pilsētai negatīvu uzmanību.

"Springfīlda joprojām ir skaista, un jūsu mājdzīvnieki ir drošībā," sacīja mērs.

Rū atzina, ka imigrantu pieplūdums rada lielu slodzi policijai, slimnīcai un skolām, piebilstot, ka pilsēta jau pirms vairākiem mēnešiem lūgusi palīdzību. Notiek kultūru sadursme, un federālie līderi nav palīdzējušo šo problēmu atrisināt, sacīja mērs.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu