Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Piektdien avārijās Latvijā cietuši 16 cilvēki

NMPD. Ilustratīvs attēls.
NMPD. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Piektdien, 13. septembrī, Latvijā reģistrēti 135 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta 16 cilvēki, informēja Valsts policijas pārstāvji.

13. septembrī deviņi cilvēki cietuši avārijās Rīgas reģionā, četri - Latgalē, divi - Zemgalē, bet viens - Kurzemē. No cietušajiem viens bija velosipēdists, bet vēl viens - gājējs.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, piektdien īsi pēc plkst.20 glābēji devās uz Olaines pagastu, kur bija notikusi divu vieglo automašīnu sadursme - no vienas automašīnas cilvēks izkļuva saviem spēkiem, bet no otras mašīnas glābēji izcēla cietušo un nogādāja līdz mediķu automašīnai.

Notikuma vietā automašīnām atvienotas akumulatoru klemmes un sakārtota ceļa braucamā daļa. Pēc stundas darbs notikuma vietā noslēdzās.

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija piektdien aizturējusi septiņus vadītājus - četrus Kurzemē un pa vienam Rīgas reģionā, Vidzemē un Latgalē. Seši aizturētie vadītāji pie transportlīdzekļu stūres bija sēdušies tik nopietnā reibumā, ka viņiem piemērots kriminālsods, līdz ar to konfiscēs transportlīdzekli vai piedzīs transportlīdzekļa vērtību.

Savukārt par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem vakar noformēts 161 protokols: Rīgas reģionā sodīti deviņi autovadītāji, Kurzemē - 55, Vidzemē - 47, Latgalē - 31, bet Zemgalē - 19 autovadītāji.

Kopumā policija vakar noformējusi 356 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu