Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Trīs dienu laikā savākti vairāk nekā 16 000 parakstu par pensiju otrā līmeņa uzkrājumu nesamazināšanu (5)

Pensionārs. Ilustratīvs attēls.
Pensionārs. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova / LETA

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" trīs dienu laikā savākti vairāk nekā 16 000 parakstu par pensiju otrā līmeņa iemaksu nesamazināšanu, kas ir pretēji valdības iecerei par gandrīz 17% jeb no 6% līdz 5% no bruto algas samazināt iedzīvotāju iemaksas pensiju otrā līmeņa uzkrājumā.

Atgādinām, ka parakstu vākšanu "Manabalss.lv" rosināja ieguldījumu pārvaldes sabiedrība "Indexo". Jau divu dienu laikā iniciatīva savāca nepieciešamo parakstu skaitu - 10 000, kas nozīmē to, ka šo iniciatīvu varēs iesniegt izskatīšanai Saeimā. 

Jau ziņots, ka finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) 6.septembrī preses konferencē sacīja, ka piedāvātā iemaksu pārnese no otrā uz pirmo pensiju līmeni neradīs zaudējumus iedzīvotājiem.

Lai kompensētu darbaspēka nodokļu izmaiņu radīto samazinājumu budžeta ieņēmumos, piedāvājumā ietverta viena procentpunkta iemaksu pārnese no fondētās pensiju shēmas jeb otrā līmeņa uz pensiju pirmo līmeni.

Ašeradens skaidroja, ka tas ļaus īstenot darbaspēka nodokļu samazinājumu, vienlaikus arī uzlabojot nākotnes pensiju apmēru.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu