Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Ziemeļkorejas diktators sola pastiprināt attiecības ar Krieviju (1)

Ziemeļkorejas diktators Kims Čenuns un Krievijas diktators Vladimirs Putins
Ziemeļkorejas diktators Kims Čenuns un Krievijas diktators Vladimirs Putins Foto: AP / Scanpix

Ziemeļkorejas diktators Kims Čenuns solījis padziļināt attiecības ar Krieviju, kad ar viņu ticies Krievijas nesenais aizsardzības ministrs un patlabanējais Krievijas Drošības padomes sekretārs Sergejs Šoigu, sestdien, 14. septembrī, ziņo valsts mediji.

Rietumu lielvalstis ir apsūdzējušas Ziemeļkoreju par munīcijas pārdošanu Krievijai, ignorējot sankcijas, kas noteiktas saistībā ar vairāk nekā 30 mēnešus ilgstošo karu Ukrainā.

Ziemeļkoreja pēdējā laikā ir pastiprinājusi militārās saites ar Krieviju, un jūnijā Vladimirs Putins apmeklēja Phenjanu, kur viņš ar Kimu parakstīja savstarpējās aizsardzības nolīgumu.

Kims "apstiprināja, ka Ziemeļkorejas valdība turpinās paplašināt kooperāciju un sadarbību" ar Krieviju, pamatojoties uz līgumu, ko tās parakstīja jūnijā.

Krievijas Drošības padome savā tīmekļa vietnē paziņoja, ka Šoigu tikšanās ar Kimu "sniegs nozīmīgu ieguldījumu" aizsardzības pakta īstenošanā.

Rietumvalstis un Dienvidkoreja nosodījušas Krievijas un Ziemeļkorejas paktu, bet Ukraina paziņojusi, ka tā kaujas laukā atradusi Ziemeļkorejas munīciju.

Krievija un Ziemeļkoreja ir valstu vidū, kam piemērots visvairāk starptautisko sankciju.

Diktatori Putins un Kims Čenuns tiekas kosmodromā "Vostočnij" :

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu