Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Sestdien avārijās Latvijā cietuši 18 cilvēki; alkohola reibumā auto vadījuši 15 šoferi

Dzērājšoferis.
Dzērājšoferis. Foto: Skrypnykov Dmytro/"Shutterstock"

Sestdien, 14. septembrī, Latvijā reģistrēti 109 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta 18 cilvēki, bet 15 autobraucēji pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā, informēja Valsts policija.

Vakar seši cilvēki cietuši avārijās Rīgas reģionā, vēl seši - Vidzemē, četri - Latgalē, bet pa vienam - Zemgalē un Kurzemē. No cietušajiem divi bija gājēji, vēl divi - elektroskrejriteņu vadītāji, bet viens - velosipēdists.

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija vakar aizturējusi 15 vadītājus: astoņus - Rīgas reģionā, pa diviem - Zemgalē, Vidzemē un Latgalē, bet vienu - Kurzemē.

11 aizturētie vadītāji pie transportlīdzekļu stūres bija sēdušies tik nopietnā reibumā, ka viņiem piemērots kriminālsods, līdz ar to konfiscēs transportlīdzekli vai piedzīs transportlīdzekļa vērtību.

Savukārt par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem 14. septembrī noformēti 189 protokoli: Rīgas reģionā sodīti 29 autovadītāji, Vidzemē - 79, Kurzemē - 41, Zemgalē - 27, bet Latgalē - 13 autovadītāji. Viens vadītājs sodīts par agresīvu braukšanu.

Kopumā policija vakar noformējusi 442 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu